Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ја прикажете GPS-трасата
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

Патека за пристап Пасау - Линц

(Донаустег е партнер на Ерусалимвег)


Трасата Пасау - опатија Вилхеринг (Линц) е околу 94 км. Патеката се заснова на испробани патеки за пешачење и аџилак, како што се Доонастиг, Мартинусвег, Дунавскиот циклус патека и исто така на локалните пешачки патеки и патеки.

 

 >>> ПРЕЗЕМЕТЕ ГПС и POI ЦЕЛАТА ПАТУТА ПАСАУ - ЛИНЦ <<

 

Подолу се сите детали за 4 фази од ПАСАУ до ЛИНЦ (опатија Вилхеринг):