Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Терфенс - Свети orоргенберг - Штрас им Цилертал
28,44 км / ↓ 1098 м / ↑ 990 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Манастир Свети orоргенберг (Фото: www.silberregion-karwendel.com) Манастир Свети orоргенберг (Фото: www.silberregion-karwendel.com)

Продолжуваме да пешачиме од левата страна на гостилницата, да се сретнеме во Вомп на Вомперберг и да дојдеме директно во бенедиктинскиот манастир Фихт. 

 

Сега достигнуваме неколку најважни моменти на Ерусалимската патека во Австрија!

 

По манастирот, патеката не води по падината на планината лево и поминуваме во Венг од левата страна на работ од патеката Крст од Ерусалим! За нас ова е прекрасен знак и нè потсетува дека сме на пат кон најголемата аџилак дестинација на христијанскиот свет во Ерусалим! Место за пауза, да се осврнеме на доживеаното досега, да изразиме благодарност и да се молиме. Чекор по чекор продолжуваме по угорнината се додека конечно не стигнеме до Свети orоргенберг преку извонреден дрвен мост. Тука е најстарата аџилак во Тирол и една од најстарите и највисоките места за аџилак во Австрија! Ова оддалечено место, стара скита, е прекрасно. Откако ќе се најдат на врвот, за телото и душата се добро згрижени: манастирот и таверната го чекаат аџијата. Зајакната, патеката нè води низ импресивниот Волфсклам во долината до Станс.

 

Волфскламот е споменик на природата. Познавачите го нарекуваат Волфскламмот така најубава клисура на Алпите!

  

Алтернатива: Во случај на невреме, исто така можете да продолжите по долината од опатијата на Фихт. Затоа, одете директно до Станс без Свети Георгенберг и Волфсклам, ова е околу 4,5 км пократко.

 

Кога пристигнуваме во Станс, Ерусалимската патека продолжува до импозантниот замок Трацберг! Потоа се спушта надолу и стигнува до електраната Ахсенси, која се храни од Ачензи, која лежи северно во планините (најголемото езеро во Тирол!). Стигнуваме до enенбах каде сега се менуваме на десната страна од гостилницата и потоа стигнуваме до Марија Бретфал, а на крајот на денот не чека живописниот сценски град Страс во Цилертал. Штрас е непосредно пред Цилер да се влее во гостилницата.

 

Сцената има вкупно околу 1.000 метри надморска височина, доколку е потребно, можете да ја поминете ноќта и во enенбах, на пример. Сепак, многу знаменитости во оваа фаза, за само 1 ден, тешко се победуваат. Сигурно ќе го паметиме уште долго време.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Сместување во аџилак (примери)

 

-6261 Штрас им Цилертал, Обердорф 6, Гастоф Пост, Тел. +43 5244/62119


Слики

Дрвен мост до манастирот Свети orоргенберг (Фото: www.silberregion-karwendel.com) Дрвен мост до манастирот Свети orоргенберг (Фото: www.silberregion-karwendel.com)
Во Волфсклам (Фото: www.silberregion-karwendel.com) Во Волфсклам (Фото: www.silberregion-karwendel.com)
Замокот Трацберг (Фото: Облакодер / Википедија) Замокот Трацберг (Фото: Облакодер / Википедија)
Внатрешен двор на замокот Трацберг (Фото: www.schloss-tratzberg.at) Внатрешен двор на замокот Трацберг (Фото: www.schloss-tratzberg.at)

Податоци и факти

Растојание: 28,44 км
Разлика во надморска височина: 368 м
Највисока точка: 888 м
Најниска точка: 520 м
Вкупно искачување: 990 м
Вкупно потекло: 1098 м