Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Телфс - Peaceвонче за мир - Инсбрук
35,30 км / ↓ 798 м / ↑ 738 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес не очекува најважен момент во вистинска смисла! После Телфс доаѓаме до следниот Peaceвоно за мир Масерн, ова е оној најголемо самостојно bвоно на сите Северни Алпи! И по напорното искачување, не чека посебен поглед на Ерусалимвег во долината Ин. Прекрасно!

 

Овде во Масерн има црква, мала продавница со пекара и кафе, ресторани и сместување / куќи за гости / хотели.

 

Theвончето за мир peaceвони секој ден во 17.00 часот!  Еве филм од theвончето (Вклучете го звукот!) Aвоно за мир на Ерусалимвег - прекрасно погодно за Фриденсвег!

 

СОВЕТ: Бидејќи денешната етапа до Инсбрук има повеќе од 30 километри и многу вертикални метри, но theвончето не ringвони до 17 часот, ние ОПЦИОНАЛНО препорачуваме да не одите во Инсбрук денес, туку „само“ на патеката од Телфс до Масерн и таму помини ја ноќта. Ова ви дава доволно време наутро да го видите Телфс и можете полека да го прошетате искачувањето за да стигнете на време на theвонче попладне: Оваа етапа има околу 550 метри височина и е долга 10 километри.

 

Добро обучени или „во брзање“ аџии можат да продолжат по заслужената пауза во Масерн (без да за ringвонат bвона). Патеката потоа води надолу со прекрасен поглед за повторно да стигнеме до долината Ин, каде што пешачиме по левата страна на реката, понекогаш директно по бреговите на гостилницата, низ тиролските села и исто така по сценските патеки во областа на долината Ин. Во областа на аеродромот Инсбрук Кранебитн, искуство е кога авион полетува или слетува грми само над нашите глави, бидејќи нашата патека ја преминува оската на пистата во непосредна близина.

 

На оваа сцена исто така Преку Ромеа наш начин, Ромвег е партнер за соработка на Ерусалимвег. Аџилак патот доаѓа од северна Германија и води овде во областа преку Зифелд во Тирол преку Инсбрук и потоа преку превојот Бренер појужно кон Рим. Нашата сценска дестинација Инсбрук е главниот град на провинцијата Тирол, а нашата рута завршува на Домплац во стариот град на Инсбрук кај Јакобсдом, непосредно пред да го поминеме таканаречениот „Златен покрив“, обележје на главниот град на провинцијата! Заедницата за аџилак во катедралната парохија е среќна што ги прифаќа потребите и грижите на аџиите.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

 


Сместување во аџилак (примери)

 

- 6020 Инсбрук, Силгасе 2, Пилгерхерберг Јакобсгемеиншафт, Тел. +43 676 5387722

- 6020 Инсбрук, Кибахгасе 16, Хостел Б & Б Непомукс, Тел. +43 512 58 4118

- 6020 Инсбрук, Брандлвег 3, Хотел Хелга, Тел. +43 512 26 11 37

- 6020 Инсбрук, Сенстрасе 3, Куќа Марилак, Тел. +43 512 572313

- 6020 Инсбрук, Рајкенауерстрае 147, Хостел за млади, Тел. +43 512 346 179


Слики

Податоци и факти

Растојание: 35,30 км
Разлика во надморска височина: 645 м
Највисока точка: 1.215 м
Најниска точка: 570 м
Вкупно искачување: 738 м
Вкупно потекло: 798 м