Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Лофер - Марија Кирхентал - Неостварена
18,40 км / ↓ 819 м / ↑ 749 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Иннербахклам (www.gps-tour.info) Иннербахклам (www.gps-tour.info)

Имаме малку необичен предлог за денешната бина. Пред да ја продолжиме патеката на север по Салах, ја посетуваме црквата за аџилак Марија Кирхентал, која е прекрасно лоцирана во затскриена висока долина над Санкт Мартин беи Лофер. Црквата, која со љубов е позната како катедрала Пинцгау, била изградена помеѓу 1693 и 1701 година според плановите на Јохан Бернхард Фишер фон Ерлах. Ликот на Дева Марија на високиот олтар веќе бил почитуван со векови пред тоа. Фасцинацијата и изолацијата на ова место во импресивен пејсаж го прави вредно заобиколување од Ерусалимвег.Тиролер-Штеиг низ шумата е идеален за искачување од Лофер над Бад Хохмос. 3,9 км и 1,5 часа се наградени од прекрасното место за аџилак. До црквата за аџилак има куќа на размислување и гостилница. Потоа пешачеме на истиот пат назад до Лофер, каде што можеби ги оставивме и нашите ранци. Во остатокот од сцената го следиме Салах на аџилак во сликовница до сценскиот град Ункен, последниот град во Австрија засега. Непосредно пред Unken го поминуваме импресивниот Innersbachklamm! Салах потоа тече понатаму низ Германија и се влева во Салзах во близина на Салцбург, кој потоа ја формира границата меѓу Германија и Австрија додека не се влее во Ин во близина на Хајминг.

На дестинацијата Ункен, аџиите од Ерусалим може да имаат можност за сместување во гостинската соба на ректоратот. А веднаш до вратата е Кирхенвирт, се препорачува селскиот хотел! www.kirchenwirt-unken.at

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

 

 


Примери за сместување во аџилак

 

- Куќата Хелга во Некен

- Куќа за гости на Флечер, во Некен
- Пензија Вајлдшит во Некен
- B&B Binderschuster во Unken


Слики

Марија Кирчентал (www.lofer.com © Шлехтер) Марија Кирчентал (www.lofer.com © Шлехтер)

Податоци и факти

Растојание: 18,40 км
Разлика во надморска височина: 350 м
Највисока точка: 887 м
Најниска точка: 537 м
Вкупно искачување: 749 м
Вкупно потекло: 819 м