Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Хершинг - опатија Вилхеринг
16,10 км / ↓ 336 м / ↑ 311 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

© Фото Вилхеринг опатија (www.stiftwilhering.at) © Фото Вилхеринг опатија (www.stiftwilhering.at)

Денешната сцена е намерно малку пократка, па можеме да пристигнеме во опатија Вилхеринг попладне. Ова ни дава време за разгледување, да се молиме, да медитираме, да миеме облека, итн. Започнуваме во Хершинг во Брукнерплац или во црквата. Одете во Oftheringerstraße и дојдете во Тенингер Бундесрате. На крајот од аеродромот поминуваме низ индустриски парк и преку подвозник стигнуваме до другата страна на железничките пруги. Одиме покрај железничката пруга, потоа свртиме лево и сега земјен пат / пат со стока не води кон Турнхартинг. Таму се спуштаме по ридот, ги следиме обележувањата и доаѓаме до патот што води кон Хитинг. Одиме кратко надесно и веднаш свртиме лево повторно во правец на Дернбах.

 

Во селото Дернбах свртуваме десно во гостилница и веднаш потоа ја гледаме прекрасната црква за аџилак „Марија вом Гутен стаорец“. Отсега натаму оди нагорно и Ерусалимвег не води низ голема шумска област (Кирнбергвалд) и Салцштајгвег сè додека конечно не стигнеме до Принзенштејг. Ги следиме знаците лево, кратко потоа го гледаме цистерскиот манастир Вилхеринг и го имаме стигна до Дунав. Врши опатија Вилхеринг

 

Важна информација: Во опатијата Вилхеринг, Ерусалимскиот пат за прв пат стигнува до Дунав и тука е исто така важна клучка! Бидејќи патот за фидер што доаѓа од Пасау (Германија) се придружува на главната рута тука и се поврзува со заедничка патека. Врска до маршрутата Германија

 

Дунав ќе не придружува до Белград, некогаш многу блиску, а некогаш од далечина. Најдолгата река во Европа ќе биде нашето „упатство“ за аџилакот во Ерусалим многу недели, околу 5000 километри се уште пред нас ...

 

На портата можеме да бараме место во Соба за аџилак прашај и има и еден Аџилак печат! Како што споменавме на почетокот, денес имаме малку време да го посетиме манастирскиот комплекс, многу вреди!

 

Патем, утре повторно намерно имаме кратка фаза, ова ни дава време за главниот град на државата Линц! Времето ќе ни треба утре, бидејќи Линц е Европска престолнина на културата и е од 1986 година Град на мирот. Затоа има многу атракции, треба да се разгледа дополнителен ден за одмор.

ВАРИЈАНТ: Aе биде можна директна рута до Линц (околу 6 км пократка). Ние не го препорачуваме ова. Оваа опција е само за аџии кои брзаат, не можете да стигнете до опатијата Вилхеринг. Тука кликнете околу варијантата да отвори.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Колегијална црква Вилхеринг (автор: Уоаеи1, Википедија) Колегијална црква Вилхеринг (автор: Уоаеи1, Википедија)

Податоци и факти

Растојание: 16,10 км
Разлика во надморска височина: 204 м
Највисока точка: 472 м
Најниска точка: 268 м
Вкупно искачување: 311 м
Вкупно потекло: 336 м