Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Флерш - Замс
18,36 км / ↓ 909 м / ↑ 546 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес ќе стигнеме до гостилницата во близина на Ландек и оттаму Ин и Дунав ќе создадат широки долински подови, во кои има уште простор за патеките на аџиите, така што сега сме поштедени од постојани искачувања и искачувања некое време. До Ландек, сепак, пред нас се уште има трнлив потег. Еве неколку информации за атракциите долж сцената: Росана + Трисана = Сана: На висината на Зинтвалд, непосредно пред Ларкапела, Трисана се влева во Росана, оттогаш и двете се викаат Сана и се влеваат во гостилницата во Ландек. Замок Ландек: Замокот Ландек се наоѓа на Виа Клаудија Августа и веројатно е изграден во првата половина на 13 век на високата карпа над гостилницата од страна на грофите од Ултен. Денес, обележјето на Ландек е важен настан и културен центар. Замокот Ландек не е директно на Ерусалим Вег, но може да се стигне за околу 20 минути. Урнатина на Шрофенштајн: Урнатината стои на полицата од која можете да уживате во прекрасен поглед. Замокот го носи своето име од семејството Шрофенштајн, кој исто така ја изградил парохиската црква Ландек. До урнатините на замокот Шрофенштајн може да се стигне од Станц преку пешачка патека за околу половина час. Замер Лохпуц: Популарната дестинација за екскурзија нуди вртоглави увиди во една од најубавите диви води во Тирол. Со векови на работа, водата создаде мистицизам на клисурата Замер Лохпуц во Замс и низ патеката за водена авантура секој сега може да навлезе во дивата природна убавина преку тунели, патеки и мостови. Campanile Zams: Околу 1440 година старата парохиска црква била обновена во готски стил. Во 1911 година голем пожар уништи поголем дел од селото, црквата делумно се сруши и мораше да се отстрани. Реконструкцијата беше извршена во стил заснован на барок, но не на местото каде што порано стоеше црквата, туку малку подалеку западно поради сообраќајните размислувања, поради што кулата, чии wallsидови издржаа, денес нуди необична глетка како самостоен кампањи.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 18,36 км
Разлика во надморска височина: 519 м
Највисока точка: 1.277 м
Најниска точка: 758 м
Вкупно искачување: 546 м
Вкупно потекло: 909 м