Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Брук ан дер Леита - Нојсидлерси - Халбтурн
31,60 км / ↓ 201 м / ↑ 171 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната сцена на Ерусалимската патека е последната етапа во Австрија! Ова нè води од центарот во Брук ан дер Леита прво до Швадорф, денес не чека убава, кулинарска и разновидна патека!

 

Повторно минуваме земјоделска област, одиме покрај поток и доаѓаме до познатиот регион за лозарство Бургенленд. За некое време одиме дури и на видик од езерото Нојсидел! Зборувајќи за тоа, на крајот од Нојсидел ам Видете, патеката не води директно преку голгота, како знак за нас дека сме на патот кон Ерусалим.

 

Потоа, дојдовме до добро познатиот вински град Голс и на крајот на денот, замокот Халбтурн е на програмата каде што патеката не води низ средината на областа. Ова е и последната етапа во Австрија на Ерусалимвег, Халбтурн е веќе непосредно пред границата со Унгарија!

 

навестување: Препорачливо е да се прекине прилично долгата етапа, на пример во Нојсидел ам Сеј или Голс и со тоа да се подели на два дена. Потоа можете да се опуштите и да уживате во оваа посебна област, а исто така да се потопите во кулинарски задоволства. Бидејќи оваа делница е сосема поинаква од претходната траса низ Австрија.

 

Или ако имате прилично тесна програма за аџилак и сепак имате сила, на крајот од етапата од Халбтурн сè уште можете да ја преминете границата до УНГАРИЈА (4 км), има едно мало село со ресторан, простории за спиење и црква веднаш по граничниот премин. Таму е убаво и тивко, навистина може да се каже дека Унгарија ги пречекува аџиите во Ерусалим на пријателски начин, уште од првиот чекор. Имајќи го ова на ум: Ултреја на пат кон Будимпешта!

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

 

=== ПРЕЗЕМАЈ ГПС И ПОИ ЗА ЦЕЛА АВСТРИЈА ===


Слики

Податоци и факти

Растојание: 31,60 км
Разлика во надморска височина: 53 м
Највисока точка: 175 м
Најниска точка: 122 м
Вкупно искачување: 171 м
Вкупно потекло: 201 м