Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Штрас во Зилертал - Брукхаусл
30,70 км / ↓ 680 м / ↑ 689 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес повторно пешачиме од двете страни на гостилницата, но потоа ќе го оставиме кон крајот на сцената. Почнуваме од десната страна на гостилницата, го преминуваме Цилертал и потоа го преминуваме Цилер на источниот раб. Во подножјето на „Reiter Kogel“, доаѓаме до Брикслег и Ратенберг, каде што прво ги преминуваме гостилницата, а потоа и Бранденбергер, кој доаѓа од север, кој се влева во гостилницата кратко потоа. Оттаму го следиме гостилницата и наидуваме на два рида, прво над Паислберг, а потоа се спуштаме до Брејтенбах на Ин, а потоа следува второто искачување до Берг и Глатжам. Откако повторно се спуштивме во гостилницата, го прекрстуваме последен пат, се збогуваме и доаѓаме до „Бриксенталеровата болка“ преку Вергл, која ја следиме на сцената, Брукхаусл. Гостилницата потоа се свртува кон север и се слева кон Германија кај Куфштајн, каде стигнува до Пасау преку Розенхајм, Васербург и Браунау, каде се влева во Дунав, а потоа се свртува кон југ и со тоа повторно стигнува до Австрија на двата брега. На Ерусалимскиот пат, ќе дојдеме близу до ова водно тело за неколку дена во Санкт Панталеон, потоа до Дунав.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,70 км
Разлика во надморска височина: 9 м
Највисока точка: 676 м
Најниска точка: 499 м
Вкупно искачување: 689 м
Вкупно потекло: 680 м