Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Арбинг - Бург Клам - Грин - МИРОТ ГОЛАБ (Надлингерхоф)
21,30 км / ↓ 317 м / ↑ 508 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Означување на патот Означување на патот

Денес патеката нè води од импозантната „утврдена црква“ Арбинг преку Баумгартенберг до познатиот замок Клем со прекрасната клисура Клим и селото Клам до Грин на Дунав. Прво се спуштаме по краткиот Кирченберг, потоа неколку метри лево и потоа свртуваме десно во шумска патека. Имаме прекрасен поглед на Махланд, а потоа стигнуваме до селата Фристорф и Пучберг, каде што се држиме лево на крајот од селото и потоа свртуваме остро десно во поле со патека на патот до храмот. Потоа патеката води преку полињата и низ малата шумска површина сè до првите куќи во заедницата Баумгартенберг. Потоа оди малку во близина на Б3 по тесен асфалтен пат се додека конечно не се разгранеме лево во правец на Клам, но по околу 100 метри држете се повторно десно за да стигнете до селото Ау преку земјен пат. Таму оди лево во таканаречениот Кламшлухт до замокот Клем.

 

Прекрасна сцена е пред нас се додека конечно не стигнеме до старите wallsидови на замокот високо, каде што меѓународните концерти привлекуваат десетици илјади посетители од германското говорно подрачје во текот на летото. Ако имаме среќа, не само што можеме да слушаме концерт од далеку, туку и да застанеме во кафаната во замокот. Потоа стигнуваме до селото Клам, ја минуваме црквата и свртуваме десно на крајот од селото за да стигнеме до стариот град Грин преку нежните ридови на Махланд.

 

Дестинација на денот е градскиот плоштад со фонтаната. Исто така, вреди да се спомене и слаткарницата Шерги, со прекрасен поглед на Дунав, може да се разгалите таму. И има еден Печат на аџилак по пат на Јерусалим (со лого гулаб на мирот). Ве молиме, прашајте во ресторанот за печатот!

 

Совет: Ако сè уште имате време и енергија, можете и денес да го поминете фериботот преку Дунав и да продолжите до 500-годишниот Надлингерхоф. Аџиот таму горе го чека многу посебно место! Времето на работа на траектот е од мај до септември од 09:00 до 18:00 часот (За детали видете овде).

 

Не заборавајте да се јавите во Nadlingerhof однапред за ноќевање или печат за аџија (потребна е подлога). За детали и контакт, видете ја следната фаза.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

en.mapy.cz/s/


Слики

Природен белег Кламшлухт (патека до замокот Мида) Природен белег Кламшлухт (патека до замокот Мида)
Замокот мида Замокот мида
Аџилак група / влез Burgschenke Clam Аџилак група / влез Burgschenke Clam
На патот кон Греин На патот кон Греин

Податоци и факти

Растојание: 21,30 км
Разлика во надморска височина: 238 м
Највисока точка: 466 м
Најниска точка: 228 м
Вкупно искачување: 508 м
Вкупно потекло: 317 м