Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Велс - Хершинг
25,85 км / ↓ 166 м / ↑ 149 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

При истражување на денешната сцена, забележливо е дека веќе направивме слична фаза - на пешачки патеки на левиот брег долж Траун - со малку храна и разгледување на разгледување. Главната атракција е речниот пејзаж на самиот Траун, каде што скоро целата денешна рута води повторно. Но само скоро! Бидејќи градот Мархтренк започна свој мировен пат и ова е дел од Ерусалимската патека! Нешто подолгата рута отколку директно (опционално) долж Траун се препорачува од неколку причини.

 

Нуди храна и, доколку е потребно, и ноќевања, ни дава добредојдена промена од монотонијата на денешната сцена и се вклопува во темата Ерусалимска патека. Ја поминуваме централата во Траун и малку подоцна (добар 1 км) го гледаме десното. Рака на бендот на рибарот. Веднаш потоа се разгрануваме лево и одиме кон север, достигнувајќи го надворешниот базен - кој нè повикува да пливаме на жежок ден - поминуваме низ подвозникот на Бундестраже 1 и стигнавме до центарот на градот Мархтренк. На малиот кружен тек се држиме лево околу веќе видливата патека. Да се ​​стигне до парохиската црква. Првата информативна табла на нашата рута на „Мархтренкер Фриденсвег“ исто така се наоѓа тука. Врз основа на разни табли, аџијата по пат е информиран за огромниот логор за припадници на војската од Првата светска војна и за суштинските аспекти на населбата Мархтренк од протерани по Втората светска војна. каде што сега неколку опции за угостителство го овозможуваат нашиот заслужен одмор.

 

Зајакнати и закрепнати, сега го следиме „Мархтренкер Фриденсвег“ северно до Еванг. Парохиска црква, оттаму патеката во основа повторно нè води кон исток, каде поминуваме неколку знаци на Фриденсвег и патеката конечно нè води кон југо-исток до бреговите на Траун, што повторно го следиме понатаму источно или низводно. Патем, сценската дестинација Хершинг се граничи директно со истоимената област на аеродромот јужно од падините. 

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,85 км
Разлика во надморска височина: 51 м
Највисока точка: 326 м
Најниска точка: 275 м
Вкупно искачување: 149 м
Вкупно потекло: 166 м