Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ропен - Телфи
24,98 км / ↓ 436 м / ↑ 375 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Го оставаме Ропен на левиот брег на гостилницата и го преминуваме само повторно пред Хаиминг. Пред да го преминеме северниот брег, го среќаваме рафтинг центарот Магербах, кој има корист од чистата вода на расипаниот Ин и уникатната алпска панорама. Тука завршува патувањето низ дивата клисура Имстер - Елдорадо за рафтери и кануисти со бела вода. Подоцна по патот се среќаваме со Стемс, каде не чека импресивната опатија во Стемс. Грофот Мајнхард Втори од Герц-Тирол овде основал манастир во 1273 година, кој во иднина требало да служи и како погреб за неговото семејство. Стимс е исто така познат по интернатот за скијачи, кадарски фалсификат кој произведе многу познати спортисти. Конечно, на крајот од сцената, го преминуваме гостилницата и наоѓаме доволно понуди за храна и сместување во градот Телфс. 

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,98 км
Разлика во надморска височина: 113 м
Највисока точка: 732 м
Најниска точка: 619 м
Вкупно искачување: 375 м
Вкупно потекло: 436 м