Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Замс - Ропен
25,88 км / ↓ 1195 м / ↑ 1129 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Сега пристигнавме во широката долина на Ин и исто така може да најдеме патеки во долината на долината по кои можеме удобно да пешачиме. Маршрутата документирана овде нуди погледи и знаменитости за кои вреди да се вложат напори. Неколку белешки за овие знаменитости: Место за аџилак во Кронбург: Аџилак-црквата Марија Хилф, сместена во депресијата јужно од урнатините на замокот Кронбург, била изградена како капела во 1673 година. Wallfahrtskirche се покажува како едноставна, тристрана затворена зграда, кулата која се издига на западната страна од аџилак црквата е изградена само во 1912 година. Руина на Кронбург: Ридот на замокот на кој денес се издигнува урнатината на Кронбург бил населен во праисторијата. Од аџилакот стрмна патека води до урнатините на замокот, време на одење приближно 15 минути по угорница. Помеѓу Арцл во Пицтал со кафулето Херц Како што е во центарот и идилично лоцираната област Валд, дојдовме до врв на оваа етапа, имено мостот Бени-Раич висок 94 метри, кој не се користи само за да се премине клисура, туку и од смел исто така за спорт или тест за храброст «скокање со зајаци». На оваа рута не само што ќе најдете многу пријатни сместувачки капацитети, туку и Андерс Хофшанк во Валд, кој нуди домашни деликатеси и Bungy Stüberl, директно на Бени-Раич-Брике со прекрасен поглед кон клисурата,

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Висечки мост Раич (Фото Гугл) Висечки мост Раич (Фото Гугл)

Податоци и факти

Растојание: 25,88 км
Разлика во надморска височина: 356 м
Највисока точка: 1.048 м
Најниска точка: 692 м
Вкупно искачување: 1129 м
Вкупно потекло: 1195 м