Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ранквејл - Блуденц
25,87 км / ↓ 745 м / ↑ 837 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Пример од печатот ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ во Австрија Пример од печатот ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ во Австрија

На нашата прва сцена во Австрија ја напуштаме долината Рајна и свртуваме југо-источно кон преминот Арлберг. Бидејќи дното на долината е веќе зафатено со канализирани поточести леи, патишта и автопати, железничка линија и секако населби, а повремено и некои земјоделства, нашата малку ридска пешачка или аџилак рута се одвива од левата страна на страните на Динсерберг, а подоцна и на Тирингијанберг. Ова ни дава малку повеќе преглед и малку помалку сообраќај. На оваа рута, исто така, доаѓаме низ голем број помали градови и населени места. Оваа етапа завршува на железничката станица Блуденц.

 

Белешка во врска со поштенските марки: На патот низ Австрија има разни марки, било да е тоа од хостели, манастири, парохии, туристички информации, гостилници, ... А има и специјални печатарски марки ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН со гулабот на мирот! Погледнете ја приложената фотографија, барем овој печат треба да го имаме во пасошот кога ќе ја пречекориме цела Австрија.

 

ПРЕЗЕМИ ГПС СТАНА НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

 

=== ПРЕЗЕМИ ГПС И POI ЗА ЦЕЛА АВСТРИЈА ===


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,87 км
Разлика во надморска височина: 262 м
Највисока точка: 728 м
Најниска точка: 466 м
Вкупно искачување: 837 м
Вкупно потекло: 745 м