Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Оберхофен - Веклабрук
34,21 км / ↓ 542 м / ↑ 410 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес, исто така, имаме фаза на задоволство пред нас. Во Оберхофен на Ирсе започнуваме во ридскиот предел на Салцкамергут и денес имаме уште две помагала за ориентација покрај вообичаените помагала за ориентација. Првата е железничка линија, поточно западната железничка линија на ÖBB, која ги поврзува Салцбург и Виена. Стоп што го дадовме како почетна точка денес е застој на истата западна железничка линија. Не одиме по железничката линија, но генерално остануваме во истиот коридор. Втората помошна ориентација е водни тела со кои се среќаваме откако преминавме рид пред селото Франкенмаркт, а кои потоа се влеваат во Дунав близу Линц. Исто така, остануваме во истиот коридор со овие водни тела: Прво го среќаваме потокот Вакла, кој потоа се влева во Агер, подоцна се влева во Траун и на крај во Дунав близу Линц. Пред да стигнеме до Веклабрук, го поминуваме замокот Нојвартенбург, познат и како „Клајн Шенбрун“! После тоа ќе бидеме МНОГУ добредојдени како аџии во куќата на сестрите од училиштето Воклабрук / нарачајте „Францискански сестри од Ваклабрук“. Тоа е најголемиот поредок на жените во Австрија и има аџии, па дури и печат за аџилак во Ерусалим за нашиот аџилак! Каква радост за срцето на среќниот аџија.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 34,21 км
Разлика во надморска височина: 238 м
Највисока точка: 661 м
Најниска точка: 423 м
Вкупно искачување: 410 м
Вкупно потекло: 542 м