Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Мелк - Шпиц
19,84 км / ↓ 303 м / ↑ 261 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Аџилак поминува со печат Аџилак поминува со печат

Патот го продолжуваме во опатија Мелк, која денес најмногу нè води во близина на областа Дунав до Шпиц во срцето на „Светското наследство Вахау“. Веднаш по Мелк, сепак, патеката нè води на десно нагоре по еден рид со прекрасен поглед на Шенбил, исто така би имало можност да преноќиме во хостелот «Куќа Патриција» дадено.

 

Денес имаме нешто посебно на патот кон Ерусалим! Во секој случај, треба да го погледнеме манастирот со црквата во Шенбил, каде што можете да ги видите Витлеемската црква и црквата на Светиот гроб во Ерусалим! Станува збор за детална реплика, од кои има само три во Европа. За повеќе информации видете овде: Витлеем и Ерусалим на дофат

 

Се препорачува навремен контакт! Контакт: Парохиски секретаријат г-ѓа Бетина Плаш-Бугл, телефон +43676826633394, pfarre.schoenbuehel@aon.at / www.pfarre-schoenbuehel.at

 

Тесна патека води од манастирот до Дунав, сега патеката останува во близина на десниот брег на Дунав, конечно стигнуваме до пазарниот град Шпиц на крајот од сцената со фериботот преку Дунав. Забележете го времето на работа (види овде на интернет). Во Шпиц среќаваме бројни туристички објекти, замок и познатото лозје со различни опции за ноќевање со појадок.

 

И тука, веднаш до фериботот за такси, го гледаме следниот гулаб на мирот на долгиот пат до Ерусалим! Многу посебно место во срцето на Вахау и веднаш до Дунав! И има еден Аџилак печат! Печатот е во туристичката информативна канцеларија (канцеларијата е точно на крајот од ГПС -трасата, околу 150 метри по гулабот на мирот). Забелешка: Побарајте во печатот „печат за ЈЕРУСАЛИМ“, инаку може да добиете некој друг печат.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,84 км
Разлика во надморска височина: 122 м
Највисока точка: 323 м
Најниска точка: 201 м
Вкупно искачување: 261 м
Вкупно потекло: 303 м