Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

МИРОТ ГОЛАБ (Надлингерхоф) - Персенбеуг
18,70 км / ↓ 552 м / ↑ 313 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Се качуваме со траект преку Дунав! Внимание: Работното време на траектот е мај до септември од 09:00 до 18:00 часот (За детали видете овде). Алтернативно, можете да одите и преку мостот Дунав, кој е заобиколен пат.

 

Кога стигнавме од другата страна на Дунав, сега пешачеме малку по Дунав на десниот брег. Патем, се наоѓаме во историскиот Струденгау, чие име доаѓа од многуте опасни вирови и гребени. Затоа се сметало дека е најопасниот дел од Дунав за превоз меѓу Регенсбург и Црното Море со бродари. Ниту преминот низ „Железната порта“ во Романија не беше толку страшен како овој премин, вировите и брзаците со нивните гребени беа фатални за многу бродови. За време на царицата Марија Тереза ​​во 1777 година, оваа област беше донекаде ублажена со минирање на карпите, но дури во 1956 година беше завршена блиската електроцентрала Ybbs-Persenbeug Дунав, ситуацијата конечно беше ублажена. Потоа го поминуваме селото Хесганг, каде што вртиме десно во областа на истоимената гостилница за да се качиме до Донаухохенрикен. Сега ни претстои кратка и малку напорна сцена низ шумата, за која подоцна ќе бидеме наградени не само со прекрасни глетки!

 

Затоа што на врвот е првиот гулаб на мирот ауф дем Ерусалимски начин !! Оваа специјална премиера, церемонијата се одржа на 15. Август 2017 наместо! Гулабот е рачно изработен од не'рѓосувачки челик и изгледа точно кон Ерусалим! Секако тука има и печат на Ерусалимскиот пат.

 

Мостшенке Надлингерхоф, вклучувајќи го и авантуристичкиот музеј, ве поканува да се одморите и да јадете за време на викендите, понекогаш со логорски оган, итн. За да не застанете пред затворена врата или за да можете да го земете печатот, ве молиме јавете се навреме на: +436764867534 (www.nadlingerhof.at).

 

По одмор или ноќевање во фармата стара 500 години, се држиме надесно на крајот од фармата и ја следиме тематската патека преку нежните ридови на Моствиертел до околината на Нојштадл ан дер Донау каде не чека посебна гледна точка. Еднаш на врвот, се држиме лево, наскоро го среќаваме Патот на Свети Jamesејмс и отсега одиме во спротивна насока од капелата Лугер, исто така во општината Нојштадл ан дер Донау. Вреди да се види и наведената зграда. Во областа Бергхоф се држиме лево надолу кон Вилерсбах со цел да се вратиме на Дунав. Гастоф Крен ве поканува да се одморите во градината за гости, а исто така се планирани кампување и сместување преку ноќ. Оттогаш патеката продолжува во близина на Дунав и последователно стигнува до импозантната централа на реката Иббс-Персенбег. Тоа е најстарата и една од најмоќните електрани на Дунав во Австрија! Значи, доаѓајќи од историскиот Штруденгау, сега стигнавме до легендарниот Нибелгунгау! Пред да го преминеме мостот на електраната, ја минуваме канцеларијата за туристички информации од десната страна, вклучително и мал штанд за угостителство / закуска. И од видното место е Weinberger Bakery & Motel, кој нуди ефтини простории и простор за групи до 25-30 луѓе! Без разлика дали спиеме тука или ќе продолжиме денес, еден или друг начин, патот не води преку мостот на електраната.

 

Како што преминуваме, го чувствуваме зуењето на моќните турбини под нашите нозе и стигнуваме до левиот брег на Дунав. Кога ја преминуваме електричната централа, го напуштаме и „Моствиертел“, еден од областите во кој е поделена сојузната држава Долна Австрија, сценската локација Персенбег-Готсдорф е веќе во „Валдвиертел“ и истовремено нуркаме чекор по чекор подлабоко во Нибелџенгау во наредните денови а

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 18,70 км
Разлика во надморска височина: 307 м
Највисока точка: 526 м
Најниска точка: 219 м
Вкупно искачување: 313 м
Вкупно потекло: 552 м