Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Маутхаузен - Арбинг
20,10 км / ↓ 43 м / ↑ 75 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Ерусалим Вег ја марки црквата Арбинг Ерусалим Вег ја марки црквата Арбинг

Денес одиме од Маутхаузен преку Наарн до Арбинг. Од шеталиштето во Маутхаузен, патеката нè води кон север кон црквата каде што наоѓаме печат на аџија во црквата (во влезната област)! Потоа се враќаме во селото преку друго скалило во црквата, одиме по прекрасното шеталиште, потоа преминуваме по федералниот пат Дунав бр.3 и повторно го следиме левиот / северниот брег на Дунав низводно како претходниот ден и го поминуваме мостот Дунав над нас. Продолжуваме да ја следиме патеката за велосипед Р1, ја преминуваме Аистбрике, а потоа свртиме десно за да стигнеме до пристаништето и кампувањето на Ау / Донау малку подоцна. Тука имаме угостителство и, доколку е потребно, сместување. По пауза, ја следиме патеката за влечење по должината на Дунав некое време и потоа се разгрануваме лево преку шумска област и потоа доаѓаме до Брандл Лаке, многу мало езеро. На крајот од Лаке, следете ја патеката лево, преминете ја браната и подоцна стигнете до областа Наарн преку Пфарвег. Кон крајот на градот се разгрануваме десно, преку селото Працтрум и велосипедската патека R975, стигнуваме до каналот покрај реката Наарн по чакалски пат. Надолу, исто така, наоѓаме јами за капење и пожар / објекти за кампување. Го следиме Наарн, преминуваме мал мост кон левиот брег и отсега одиме по асфалтниот пат до клучката лево во шумско подрачје. Конечно стигнуваме до Арбинг преку шумски и теренски патеки, оддалеку може да се види импозантната „утврдена црква“ што стои на рид.

 

Набргу по влегувањето во Арбинг, стигнуваме до федералниот пат Дунав и го преминуваме (бидете внимателни!). Во продолжение гледаме бензинска пумпа одлево, има мал супермаркет со кафе и пицерија. Потоа, патеката нè води кон црковното скалило и се до дестинацијата на денот, црквата осветена на патронскиот патрон „Јован Крстител“.

 

Малиот град АРБИНГ е од особено значење за Ерусалимската патека, меѓународниот пат за мир и култура е основан и инициран тука во 2010 година (24).

 

Можност за сместување постои за аџии во Ерусалим во Хотел за аџилак од Јоханес Ашауер вклучувајќи го и оригиналниот печат на JERUSALEM WAY за картата за аџија! Сместување: Доброволна донација и бесплатно за членовите на Здружението Ерусалим Веј. Контакт: Навремено по е-пошта johannes@jerusalemway.org или на телефон / WhatsApp на: +4369918031970

 

Забелешка: Постои уште еден прекрасен печат во Ерусалим со гулаб мир во црквата. Погледнете ги фотографиите подолу. Печатот е во задниот дел на црквата, каде што можете да најдете списанија и информации од црквата. Ако сакате да одите малку подалеку, ќе најдете ефтино место за спиење за аџиите на почетокот на следната фаза во околината на Баумгартенберг. Во куќа за гости Цикерхофер на фарма! Ова е на само 500 метри од Ерусалимвег / 10 минути пешачење. Контакт на телефон: +437269410 (www.zickerhofer.at)

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Ерусалимски пат аџилак со маркички Ерусалимски пат аџилак со маркички

Податоци и факти

Растојание: 20,10 км
Разлика во надморска височина: 41 м
Највисока точка: 274 м
Најниска точка: 233 м
Вкупно искачување: 75 м
Вкупно потекло: 43 м