Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Шпиц - Дирнштајн - опатија Гетејг
27,00 км / ↓ 499 м / ↑ 715 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Во Шпиц, веднаш по такси траектот - каде што го преминавме Дунав - следниот Гулаб на мирот на пат по Ерусалим! Таа гледа точно кон Ерусалим и ни го покажува патот ..

И има печат на Ерусалимскиот пат! Печатот се чува од Информации за туризмот (Туристичките информации се на федералниот пат Дунав, на околу 150 метри од мирот гулаб). По напуштањето на Вајхауротес Шпиц го следиме добро познатиот Свети Мајкл Рундвег, денес н fe очекува гозба за очи! Нашиот напор од околу 200 метри надморска височина е награден со прекрасен поглед на светски познатиот природен и културен пејзаж Вахау! Ерусалимбег н leads води преку легендарниот „Rote Toor“ надолу во долината Misling, оттаму одиме низ прекрасни природни дабови и габарски шуми и до бизарни карпести формации со стари борови на Михалерберг. Како дополнителен специјалитет, ние доживуваме нежно навалена сува трева, ова им нуди на растенијата и животните извонредно живеалиште. Конечно повторно се спушта надолу кон Дунав и со Свети Михаил стигнувате до првобитната парохија Вахау, добро познатата утврдена црква Свети Михаил. Отсега продолжуваме во околината на Дунав преку селата ... стигнуваме до Дорнштајн. ИНФО: Текстот од овде С ST уште се ревидира малку. GPS -рутата е веќе точна! Непосредно пред Дорнштајн ја гледаме коњичката статуа, статуата на кралот Ричард Лавовско срце. Потсетува на легендата ... Blondl ... затвор .. Крстоносни војни и во исто време ја означува точката каде што порано се преминуваше Дунав (тесна точка). Францускиот споменик ја одбележува битката кај Дорнштајн во 1805 година и победата на австро-руските трупи против трупите на Наполеон. Се проценува дека околу 8000 мажи ги загубиле животите во битка! Ова е исто така најсеверната точка на Ерусалимскиот пат помеѓу Шпанија и Светата земја !! Денес одиме на пешачење по дел од Ерусалимската патека, која се протега овде најсеверно помеѓу Финистера и Ерусалим, само кај Линц бевме слично далеку на „далечниот север“. Нашиот општ аџилак правец ќе се наведнува неколку пати од следната етапа, имено прво исток-југо-исток преку Виена до Швечат, потоа југо-исток до Будимпешта, и оттаму долго време само на југ, кон Балканот, Грција и топлина. Назад на сцената, по Дорнштајн стигнуваме во Маутерн каде го преминуваме Дунав, останува прилично рамно додека не се искачи до Етапенеде до опатијата Гетвајг, искачување од 200 метри во височина го претставува крајот.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 27,00 км
Разлика во надморска височина: 232 м
Највисока точка: 424 м
Најниска точка: 192 м
Вкупно искачување: 715 м
Вкупно потекло: 499 м