Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ламбах - сом
16,59 км / ↓ 279 м / ↑ 218 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната сцена е намерно малку пократка, ова ни дава можност да погледнеме во опатијата на Ламбах. Ламбах се вика „Портата кон Салзакамергут“, за нас е портал сега да го напуштиме Салцкамермуг, што е штета, ни се допадна. Манастирот Ламбах во самото село е основан во 1046 година и има богата историја, премногу богата за да може да се сумира тука. А, опатијата Ламбах е мајката дегустатор на светски познатата опатија Мелк, која исто така се наоѓа на Ерусалимвег и ќе бидеме таму за девет дена. Затоа, треба да одвоиме време да се запознаеме со главните знаменитости и темелниците на она што вреди да се знае. 

 

 

По манастирот Ламбах, Траун сега ќе ни биде придружник, реката ќе не придружува, ние, така да се каже, заедно ќе ја покриеме денешната патека до Велс, пешачиме, таа тече. Сценскиот град Велс се рекламира себеси „Велс се наоѓа во срцето на покраината Горна Австрија и со вкупно население од околу 63.000 XNUMX жители е атрактивна локација за деловно и работно место. Младите и старите се подеднакво важни за градот ». Ајде да откриеме како изгледа со сместување и храна за аџиите.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 16,59 км
Разлика во надморска височина: 88 м
Највисока точка: 384 м
Најниска точка: 296 м
Вкупно искачување: 218 м
Вкупно потекло: 279 м