Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Јуџендорф - Оберхофен
23,56 км / ↓ 450 м / ↑ 462 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Откако се справивме со Алпите во последните фази, денешната етапа е добредојдена промена. Одиме низ нежно ридскиот терен и уживаме во зелени ливади, земјоделски области, шуми и разновиден поглед. Wallersee ни нуди прва промена, каде што патеката не води директно долж брегот. Поминуваме лидо, кое ве поканува да пиете освежително пливање, особено во топлите сезони. Во овој прекрасен пејзаж секогаш се среќаваме со покани на анови. Само кон крајот на сцената доаѓаме до искачување на добри 100 метри, на чија кулминација не чека мала капела, капелата Хагер. Го донираше Јакоб Хагер во 1738 година, како благодарност за неговото здраво враќање од аџилак во Сантијаго де Компостела. Ова може да не стимулира да размислиме како сакаме да ја покажеме нашата благодарност по здравото враќање дома од Ерусалим. Нашата сцена завршува на stopBB постојката Оберхофен / Зел ам Мус. Тука сме во пограничната област помеѓу сојузната покраина Салцбург и Горна Австрија.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,56 км
Разлика во надморска височина: 208 м
Највисока точка: 715 м
Најниска точка: 507 м
Вкупно искачување: 462 м
Вкупно потекло: 450 м