Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Вирмла - Перкерсдорф
32,60 км / ↓ 534 м / ↑ 562 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа води до Пуркерсдорф, западно предградие на главниот град на Австрија - Виена. Преку Зигерсдорф стигнувате до работ на филдот Тулнер во близина на Зигхарцкирхен. Понатаму во оваа популарна пешачка зона доаѓаме до локалната зона за рекреација за настраданите виенски градски жители, имено ридскиот пејзаж на Виена Вудс покриен со листопадна шума (пешачкиот регион Тропберг), преку кој стигнуваме до сценската локација Пуркерсдорф.

 

Хостел за аџии: Посебно сместување за аџиите се наоѓа во средината на оваа рута, имено хостелот за аџии Габриеле Визер и Франц Енк во 3041 Siegersdorf, Hauptstraße 4. Таканаречениот „Jerusalemweg - Jakobsweg Hütte“ е веднаш на патот. Регистрирајте се на +43 664 5300848 или +43 664 8207027. Во градината има базен и, ако имате среќа, тие ќе готват за аџиите. Позиција види овде во Апликација Мапи

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 32,60 км
Разлика во надморска височина: 351 м
Највисока точка: 543 м
Најниска точка: 192 м
Вкупно искачување: 562 м
Вкупно потекло: 534 м