Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Веклабрук - Ламбах
24,81 км / ↓ 466 м / ↑ 415 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

За потсетување, во случај ова да беше заборавено за време на предавањето: Во манастирот во Францискански сестри од Веклабрук го сфаќаш тоа Печат на Ерусалим Пат и во малата продавница можете да купите мал гулаб за мир направен од маслиново дрво, направен во Светата земја! Гулабите се вклопуваат прекрасно како приврзок на ранец, торба за скитање, нараквица или како мал сувенир или подарок.

 

 

На денешната сцена, нè очекуваат неколку духовни нагласи, откако го поминавме историскиот градски плоштад во Веклабрук, дојдовме до следново Маријаненхахе, посебно и медитативно место за запирање внатре, буковата шума е исто така популарна кружна патека за пешачење. Потоа одиме понатаму и го гледаме замокот Пуххајм со десната рака Базилика за аџилак Марија Пуххајм, вреди да се погледне!

 

Отсега и во следните денови патеката е во основа рамна, т.е. со само неколку метри висина. Во оваа рамна област доаѓаме низ многу земјоделски области за одгледување, но исто така и постојано низ населени места. Патеките во близина на Агер, кои веќе ги објавивме како водич, се особено убави. Значи, кога ќе го сретнеме Агер, можеме да претпоставиме дека сме засега на вистинскиот пат да стигнеме до Ерусалим. По должината на Агер наидуваме на чакалски езерца како кај Редлхам, кои се познати и како „каменоломи“.

 

Значи, темата „ориентациона помош“ не е очигледна, ние практично ја качуваме целата сцена по патеките на левиот брег. Само во областа Шваненштат накратко го напуштаме Агер и доаѓаме во градот и парохиската црква. По напуштањето на градот, повторно го сретнуваме Агер на периферијата, одиме по ова повторно на левиот брег додека Агер не се влее во Траун, непосредно пред Ламбах. Стигнуваме до денешната дестинација Ламбах и тоа Опатија Ламбах, каде што, со малку среќа, можеме да спиеме во старата соба за аџии.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,81 км
Разлика во надморска височина: 156 м
Највисока точка: 497 м
Најниска точка: 341 м
Вкупно искачување: 415 м
Вкупно потекло: 466 м