Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Артстетен - Мелк
15,55 км / ↓ 362 м / ↑ 253 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Добро одморени, продолжуваме по патот во Арштетен, патеката продолжува по ридскиот срт Дунав, во комбинација со мали искачувања и спуштања, стигнуваме до градот Лајбен со истоимениот замок. По заобиколување до замокот, го напуштаме местото преку Ашпалтстрасе, патеката повторно се искачува накратко до пошумената област, а потоа селскиот пат води надолу кон Дунав, каде од левата рака имаме прв поглед кон опатијата на Мелк на УНЕСКО и градот Мелк се отвора. На мост, свртуваме остро лево во тешка вода каде што провалија води надолу, ја преминуваме пругата - ВНИМАНИЕ - и со тоа стигнуваме до Вајтенег. Таму го преминуваме главниот пат и го следиме чакалскиот пат низ мочуриштето и конечно пристигнуваме до електраната Мелк Дунав. Кога преминувате по Дунав, сега јасно можете да го видите бенедиктинскиот манастир Мелк, кој седи величествено на рид на брегот на реката.

 

И директно подолу, директно пред влезот на градот, се наоѓа следниот пат по Ерусалим гулаб на мирот! Какво посебно место, десетици илјади туристи од целиот свет доаѓаат секоја година тука на пат од бродот до опатијата Мелк. Затоа има дури ТРИ различни марки од Ерусалимвег во Мелк, еден во канцеларијата за туристички информации (со гулаб и лав како симбол за градот), потоа еден во Кафе Браун (познат по добрите ролни од пена) и трет печат аџијата станува на портата на манастирот. Ова го покажува Свети Коломан прекрасно поставен во кружен печат, видете ја фотографијата подолу. Манастирот е изграден од 1702 до 1746 година и се смета за обележје на Вахау. Средното училиште „Мелка Абеј“ и денес е сместено во оваа доминантна барокна зграда. Опатија Мелк е дел од пописот на светското наследство на УНЕСКО. Треба да го искористиме преостанатото време да го посетиме пенкалото, исто така вреди да се посети продавницата за сувенири! Патем, има мали гулаби на мирот направени од маслиново дрво во Витлеем и треба да има уште време за прошетка низ градот. По овој импресивен ден, ние бараме место за престој во Мелк и сè уште можеме да медитираме малку за манастирот и нашиот аџилак.

Ако сакате да одите малку подалеку, можете да отидете на 3392 Schönbühel an der Donau на Аџиски хостел Патриција добие сместување. Важно: контактирајте претходно дали е отворен. Контакт видете подолу.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон 


Сместување за аџилак

 

Примери за сместување:

 

- Прашајте во опатија Мелк дали се достапни соби за аџии

- 3390 Мелк, Пензија Мариленхоф, Johann-Steinböck-Strasse 2, тел. +436766481766
- 3392 Шенбил на Дунав, Аџиски хостел Патриција, Schönbühel 42, тел +436642521424

 


Слики

Податоци и факти

Растојание: 15,55 км
Разлика во надморска височина: 171 м
Највисока точка: 376 м
Најниска точка: 205 м
Вкупно искачување: 253 м
Вкупно потекло: 362 м