Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Опатија Вилхеринг - Линц
12,10 км / ↓ 464 м / ↑ 461 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По преноќувањето, денес патеката не води од опатија Вилхеринг до Линц, главниот град на државата Горна Австрија. Нè очекува уште една намерно кратка етапа, ова време ни треба за Линц, а во исто време треба да надминеме и неколку кратки искачувања.

 

По манастирот поминуваме по сојузниот пат, се упатуваме нагорно во шумата и набргу потоа вртиме лево кај куќите, следејќи ги ознаките на Ерусалимвег во шумата. Недалеку од Дунав, продолжете со планинарењето по Приценштајг. Долга шумска патека која не води кон Линц, Фрајнберг. Патоказите безбедно не водат низ шумата. Доаѓаме до 13-та кула - впечатлив и добар поглед на главниот град на државата - градот на мирот и културниот главен град Линц. Потоа стигнуваме до прекрасната Волшебна долина, го поминуваме Фрајнберг и преку Mariahilfgasse и Römerstraße доаѓаме до Мартиновата црква, еден од најстарите цркви во Австрија (од 8 век)!

Набргу потоа стигнуваме до замокот Линц, од каде што има прекрасен поглед на Дунав и Пестлингберг, знаменитоста на Линц! Преку стариот град стигнуваме до главниот плоштад со Троица колона (колона од чума) и на крај до катедралата Света Марија, нашата дестинација. Марија Кралицата на мирот на пат кон Ерусалим, а оваа катедрала е всушност најголемата црква во Австрија (капацитет за околу 20.000 луѓе)!

 

Вреди да се испланира ден за одмор да се посети градот со многубројни знаменитости и да се искористи од широкиот опсег на понуди за ноќевања. Како што веќе споменавме, Линц беше европска престолнина на културата и исто така е град на мирот од 1986 година! Врска до знаменитостите (Веб-страницата е достапна на неколку јазици)

 

ПРЕЗЕМИ ГПС СТАНА НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

 

Совет: Еве ја целата GPS рута за Австрија

 

>>> ПРЕЗЕМИ ГПС И POI ЗА ЦЕЛА АВСТРИЈА <<

 


Сместување за аџилак

 

- 4020 Линц, Фридеснплац 1, Елијашаус / Ноќевање со појадок на сестрите на Марија од Кармил, Резервација од Е-пошта или телефон +43 732 775654, ценовник: Отвори врска

 

навестување: На веб -страницата "Ефтин ноќевање„Можете да најдете други евтини сместувања!


Слики

Mariendom Linz Mariendom Linz

Податоци и факти

Растојание: 12,10 км
Разлика во надморска височина: 128 м
Највисока точка: 396 м
Најниска точка: 268 м
Вкупно искачување: 461 м
Вкупно потекло: 464 м