Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Санкт Кристоф - Свети Антон - Флерш
21,29 км / ↓ 1211 м / ↑ 569 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Сега сме во Тирол, а исто така и во сливното подрачје на гостилницата што доаѓа од швајцарскиот Енгадин, а потоа и Дунав од Пасау. Сега ќе пешачиме неколку дена во Тирол, област популарна и во лето и во зима за да се занимаваме со секаков вид спортови на отворено во природа. Од сценскиот град Санкт Кристоф, нашата рута нè носи малку повисоко пред да се справиме со спуштањето на добри 1000 метри во височина. Поголемиот дел доаѓа веднаш на почетокот, бидејќи нашата патека се протега по должината на Росана низ клисурата Росана, додека патот се приклучува само на Росана подолу во долината. За време на ова стрмно спуштање ја минуваме капелата Штигенец, идеално место за пауза и брза молитва. Подоцна во текот на оваа фаза, откако ја напуштивме клисурата Розана, повремено се оддалечуваме од дното на долината за да уживаме во погледот и селата, но секогаш се враќаме на дното на долината.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Сместување во аџилак (примери)

 

- 6580 Свети Антон на Арлберг, Дорфстрасе 11, Пензија „Дер Штајнбок“ (Тел. +43 5446 2243)

- 6574 Петнеу на Арлберг, Дорф 54, Пензија Рудигоф (Тел. +43 5448 8680)


Места по трасата

Санкт Кристоф - Свети Антон - Флерш


Слики

Податоци и факти

Растојание: 21,29 км
Разлика во надморска височина: 734 м
Највисока точка: 1.865 м
Најниска точка: 1.130 м
Вкупно искачување: 569 м
Вкупно потекло: 1211 м