Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Санкт Јохан во Тирол - Лофер
26,11 км / ↓ 406 м / ↑ 371 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Го оставаме Санкт Јохан во Тирол во Леукентал северно по Гросаше и доаѓаме преку Кирхдорф во Тирол до Ерфендорф, каде што се разгрануваме кон исток и го напуштаме Леукентал. Ваидринг се наоѓа покрај страничната долина и зад кулминативната точка. Неговата локација на старата Постстрасе помеѓу Леукертал и Салцбургерленд го промовираше развојот. Прекрасната парохиска црква, зграда за првпат документирана на крајот на 14 век, била обновена во 1757 година. Зад Вајдринг го следиме Хаселбах низ висока долина сè додека Хазелбах ненадејно се нарече Лофербах. Потоа, долината се свртува стрмно надолу, стигнуваме до границата со Салбургерленд и превојот Страб, превој што беше сцена на битки против Баварија и Французите неколку пати на почетокот на 19 век. Локацијата на сцената Лофер е тогаш во подножјето на превојот и, благодарение на townубовно обновените градски куќи, е атрактивна дестинација за одмор и во зима и во лето. Во центарот е најстарата колона од чума во земјата, која датира од 1648 година. Особено прекрасни куќи се наоѓаат на плоштадот на пазарот, вклучително и градското собрание, изградено во 16-тиот век со лупести кружни јадра. Особено вреди да се видат добро познатите „сили на природата Саалахтал“ јужно од селото, т.е. надвор од аџилак рутата: Зајзенбергклам, Лампрехтшал и Вордеркасеркалам.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 26,11 км
Разлика во надморска височина: 167 м
Највисока точка: 791 м
Најниска точка: 624 м
Вкупно искачување: 371 м
Вкупно потекло: 406 м