Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Перкерсдорф - Виена - Швехат
33,8 км / ↓ 162 м / ↑ 85 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Печат на ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ (Дом / катедрала во Виена) Печат на ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ (Дом / катедрала во Виена)

Виена е град со обемна историја и многу знаменитости! За „оваа фаза“ треба да се испланираат најмалку 2 дена како „ден на културата“ за да може да се посетат неколку знаменитости како што се палатата Шенбрун, Хелденплац, Хофбург, катедралата Свети Стефан и сл. И да може да се најмалку потопете се во талентот на австриската престолнина. Со скоро 1,9 милиони жители, Виена е најголемиот град Дунав покрај Будимпешта и исто така втор по големина град на долг пат до Ерусалим (само Измир во ТР, античка Смирна, има повеќе жители). По избор, секако можете да одите и со јавен превоз до катедралата, но препорачуваме да пешачите по патеката и да влезете во градот. Маршрутата „Ерусалимвег“ води низ области без автомобили или спокојни од сообраќајот каде што е можно и нуди многу култура и знаменитости. Совет, на пример, за ноќевања, во хостелот «ДоСтепИнн» Тел. +43 1 9823314 има ефтини простории во Виена и во Марахилфербру, лоцирани директно на Ерусалимвег во улицата Маријахилфер 152, ефтина и многу добра храна, секако исто така голем винер-шницел.

 

важно: Во катедралата Свети Стефан тука е печатот ЈЕРУСАЛИМВЕГ со гулаб на мирот за нашиот аџилак! Печатот е во продавницата, тој е во катедралата лево од влезната област. Говорејќи за поштенски марки, приложете фотографија со маркички за аџилак од Ерусалим Вег / ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН од Австрија: Барем треба да ги имаме овие марки во пасошот кога ќе ја поминеме цела Австрија.

 

По истражувањето на катедралата и центарот на Виена, трасата води преку каналот Дунав и понатаму кон обележјето на Виена, панорамското тркало со познатиот Пратер и освежителни пијалоци. Како резултат, ние соодветно го преминуваме Дунавскиот канал повторно кај Фриденгассе, сега по неговата десна страна додека не стигнеме до центарот на Швехат на крајот од оваа културна сцена.

 

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Сместување за аџилак

 

Можно е да спиете приватно во станот на аџијата Петар Х. во 1150 година во Виена! Овој стан е во близина на Марахилфербрау (Високо препорачан ресторан точно на Ерусалимскиот пат). Ве молиме контактирајте со Петар навремено, тел. +43 664 99 174 993 (јавете се или WhatsApp).

 

навестување: На веб -страницата "Ефтин ноќевање"можете да најдете евтино сместување! Примери за евтино сместување (хостели) близу до ЈЕРУСАЛИМ ПАТ се:


- 1150 Виена Дали чекор ин - Хотел и хостел Felberstrasse 20, Тел. +43 1 982 33 14

- 1150 Виена Градскиот хостел Вомбат Виена Марахилфертрасрасе 137, Тел. +43 1 897 23 36

- 1150 Виена Хостел Рутенштајнер Роберт-Хамерлинггасе 24, Тел. +43 1 893 42 02


Слики

Стефансдом Виена (Фото: Г. Оер) Стефансдом Виена (Фото: Г. Оер)
Шема на печат на патот низ Австрија Шема на печат на патот низ Австрија

Податоци и факти

Растојание: 33,8 км
Разлика во надморска височина: 93 м
Највисока точка: 246 м
Најниска точка: 153 м
Вкупно искачување: 85 м
Вкупно потекло: 162 м