Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Опатија Гетвајг - Опатија Херцогенбург - Вирма
33,30 км / ↓ 534 м / ↑ 335 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Ја напуштаме опатијата Гетвајг, па патеката не носи од „планината“ назад во долината, преку Паудорф и Валперсдорф, Ерусалимвег нè води низ земјоделски искористените области директно до барокната опатија Херцогенбург.

 

Ноќевање во хостелот за аџии во опатијата Херцогенбург е можно само со претходно известување најдоцна до 15.00 часот, потребна е карта за аџии! Телефонски број +4327828311235, видете исто така подолу https://www.stift-herzogenburg.at/dasein-fuer-andere/gaeste-aufnehmen


Исто така постои и Cleverhotel во Херцогенбург, Hotelstraße 2, 3130 Herzogenburg, +436641116711 (www.cleverhotel.at)

 

Секој што ќе ја пешачи целата сцена до Вурмла ќе најде сместување директно на плоштадот на пазарот во Гастоф Бургер „Кирхенвирт“. Ве молиме погледнете https://www.gasthofburger.at

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 33,30 км
Разлика во надморска височина: 230 м
Највисока точка: 424 м
Најниска точка: 194 м
Вкупно искачување: 335 м
Вкупно потекло: 534 м