Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Линц - Маутхаузен
26,80 км / ↓ 235 м / ↑ 214 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Скали на смртта во концентрациониот логор Маутхаузен (© Стефани Ј. Штајндл) Скали на смртта во концентрациониот логор Маутхаузен (© Стефани Ј. Штајндл)

Од главниот плоштад на градот на мирот Линц, маршрутата нè води потопени во историјата преку мостот Нибелунген над Дунав. Откако ќе го поминеме мостот, лево го гледаме „Новото градско собрание“ на Линц и десното Арс Електроника Центар, каде што Ерусалимвег сега не води директно до левиот брег на Дунав. Оттука ја следиме велосипедската патека на Дунав R15 околу 1 километри низводно.

 

Непосредно пред електраната на Дунав во Абвинден-Астен, вртиме лево и го преминуваме страничниот крак на Дунав на мост. Со подоцнежниот подвозник можеме безбедно да ја поминеме Donaubundesstraße B3 до Abwinden, да се задржиме надесно и да ја следиме велосипедската патека R1 некое време додека не свртиме лево во Oberfeldstraße. По железничкиот подвозник се задржуваме надесно и каде води патеката нагоре и имаме прекрасен поглед и веќе може да се види црквата Св.

 

Важно е да се спомене дека директно се наоѓа тунелскиот систем „Б8 Бергкристал“. Тоа беше еден од најголемите и најмодерните подземни производствени комплекси на Големиот германски Рајх (подземна фабрика за авиони за борбени авиони со нож)! После парохиската црква веќе се наоѓаме на главниот плоштад Свети Георген / Гусен. Инаку, аџиите се добредојдени во викарството (спроти црквата). Ги следиме знаците надесно и ја следиме главната или Mauthausener Straße на исток, свртуваме лево набргу по железничкиот подвозник и сега угорно низ населба, па повторно заминуваме низ малата шума, преку теренска патека и покрај светилиштето покрај патот во насоката на Франкенберг добие. Поминуваме покрај друго светилиште и преминуваме, и разни фарми, но остануваме на патот што не води надолу. Внимание: Онаму каде што патот се протега помеѓу 2 стопанства, свртуваме лево и одиме малку угорно по полската патека до асфалтираниот стоковен пат, одиме околу 50 метри десно, а потоа лево - по асфалтираниот стоковен пат - одиме право напред некое време . Таму вртиме лево, надолу во провалија. На дното се држиме надесно двапати за да стигнеме до Винерграбен, каде што продолжуваме лево до влезот во спомен-локалитетот Маутхаузен. Влезот е од десната страна.

 

Таму стигнуваме до озлогласените скали на смртта, по кои внимателно се качуваме со морничаво чувство. На врвот стигнуваме до поранешниот концентрационен логор Маутхаузен. Оставете доволно време да видите сè и да се сетите на што е способен човекот и никогаш да не заборави! По посетата, ја напуштаме областа надолу по Меморијалниот пат, вртиме лево кај јаболковината таверна Фрелерхоф - надолнина во клисура - и стигнуваме до добро означената улица Уфер. Ова нè носи понатаму до Маутхаузен. Во близина на надворешниот базен доаѓаме до Линцерштрасе, се задржуваме лево и потоа стигнуваме до импресивното шеталиште Маутхаузен во близина на левиот брег на Дунав.

 

Совет: Во парохиската црква има аџиски печат! Во Маутхаузен наоѓаме сместување и бројни угостителски опции и без разлика на тоа, посетата е исплатлива!

 

ПРЕЗЕМИ ГПС СТАНА НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

 

Совет: Еве ја целата GPS рута за Австрија

 

>>> ПРЕЗЕМИ ГПС И POI ЗА ЦЕЛА АВСТРИЈА <<

 

 


Сместување за аџилак

 

Примери за евтино сместување:


- 4310 Маутхаузен: Парохија Маутхаузен

- 4310 Маутхаузен: Радл соба на Петерсеј, Рајфердорф 11, тел +43 7238 2864


Слики

Шеталиште Маутхаузен Извор: www.mapio.net Шеталиште Маутхаузен Извор: www.mapio.net
Шеталиште Маутхаузен Извор: www.mapio.net Шеталиште Маутхаузен Извор: www.mapio.net

Податоци и факти

Растојание: 26,80 км
Разлика во надморска височина: 110 м
Највисока точка: 352 м
Најниска точка: 242 м
Вкупно искачување: 214 м
Вкупно потекло: 235 м