Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Инсбрук - Терфенс
24,25 км / ↓ 547 м / ↑ 584 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес го поминуваме денот на аџилак за промена на левата страна од гостилницата, каде што патеката нè води низ низа села на дното на долината, места со необични, кратки имиња како Арцл, Рум, Таур или Абсам. Зад Абсам започнува искачување до Лархберг, од каде можеме да уживаме во импресивна панорама над долината Ин, олимпискиот град Инсбрук и Тиролските Алпи, ако времето дозволи. Ние пешачиме горе од шумската капела преку Свети Мартин до Свети Михаил, а од таму преку Лархтал до аџилак-црквата Марија Ларч над Терфен.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Сместување во аџилак (примери)

 

- 6123 Терфенс, Умлберг 60, Платнерхоф (Тел. +43 676 7555 488)


Места по трасата

 


Слики

Свети Мартин им Гнаденвалд (Фото www.tirol.tl) Свети Мартин им Гнаденвалд (Фото www.tirol.tl)

Податоци и факти

Растојание: 24,25 км
Разлика во надморска височина: 365 м
Највисока точка: 925 м
Најниска точка: 560 м
Вкупно искачување: 584 м
Вкупно потекло: 547 м