Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Далас - Свети Кристофер
19,33 км / ↓ 290 м / ↑ 1.224 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

На нашиот пат низ Австрија кон исток, Арлберг е највисокиот премин, а Санкт Кристоф, кој се наоѓа таму, е затоа и највисоката сценска локација. Тоа е нашата последна етапа во Форарлберг, бидејќи утре ќе пешачиме во Тирол. Тоа е и последната етапа во сливот на Рајна, сливно подрачје во кое влеговме пред извесно време кај Женевското езеро над Лозана. Почнувајќи од утре ќе бидеме во сливот Ин и Дунав, кој потоа ќе го следи ЕРУСАЛИМСКИОТ ПАТ до Балканот. Патеката до долината до преминот Арлберг е историска и важна сообраќајна артерија, но беа ископани тунели и за железницата и за автопатот за да се олесни сообраќајот и зимската безбедност. Благодарение на овие инвестиции, пропусницата остана и разумна за „бавен сообраќај“. На почетокот нашата патека не води неколку пати по угорнина по неискористени железнички линии на сончевата страна на долината, а во горниот дел често го следиме потокот „Алтелц“ на дното на долината, кој сега многу добро го познаваме. Пред да стигнеме до врвот на превојот, има сместување во "Landhaus Maria" по специјална цена, вклучувајќи печат од Ерусалимвег со гулаб на мирот! Контакт видете подолу.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

 


Сместување во аџилак (примери)

 

- 6762 соби: Селска куќа Марија


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,33 км
Разлика во надморска височина: 961 м
Највисока точка: 1.801 м
Најниска точка: 840 м
Вкупно искачување: 1.224 м
Вкупно потекло: 290 м