Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Брукхаусл - Санкт Јохан во Тирол
31,53 км / ↓ 614 м / ↑ 750 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната сцена е дел од кратенката што ни овозможува да ја напуштиме веќе споменатата јамка на гостилницата, а потоа и Дунав од Пасау лево. Двете реки мораа да ја изберат оваа јамка бидејќи центарот на оваа јамка во австриско-германската погранична област е окупиран од импозантен дел од Алпите. Името на „Кајзергеберг“ веќе сугерира дека сме во област што тврди суперлативи. Имиња на места попатно и во околината како Оберндорф во Тирол или Кицбил се познати од планинските и зимските спортови. Што се однесува до Салцбург, ќе одиме низ алпски предел што ќе го паметиме.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Сместување во аџилак (примери)

 

- 6306 Söll, Dorf 3, аџилак Хаус Свети Јакоб (Тел. +43 5333 5308) parish.soell@pfarre.kirchen.net


Слики

Податоци и факти

Растојание: 31,53 км
Разлика во надморска височина: 371 м
Највисока точка: 905 м
Најниска точка: 534 м
Вкупно искачување: 750 м
Вкупно потекло: 614 м