Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ги прикажете сите правци во Австрија
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

Австрија

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ


Трасата низ Австрија е на околу 850 км и затоа е малку подолг од Патот на Свети Јаков во Шпанија, на пример. Обележување: Патеката низ Австрија се обележува речиси континуирано, се работи на генералното завршување, па сега се обележани многу делници од ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ во повеќе од 15 земји. Забелешка: Четирите фази на патеката на фидер Пасау до Линц се во Подмени да се најде.

 

  >>> ПРЕЗЕМИ ГПС И ПОИ ЗА ЦЕЛА АВСТРИЈА <<


Под сите 35 фази вклучувајќи GPS и насоки од Ерусалимвег Австрија (Форарлберг до Бургенланд):