Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

Џордан

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Јордан е околу 220 км. GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Преглед на фазите во Светата земја: отворете ја врската овде

 

Белешка: Како што е опишано во менито Турција, влегувањето во Сирија во моментов не е можно. За жал, Сирија мора да биде изоставена!

 

Затоа препорачуваме да летате од Антакија до Аман, а потоа да одите со автобус на север до Аман Ар Рамта да вози. Градот Ар-Рамта е почетна точка на ЕРУСАЛИМСКИОТ ПАТ во Јордан. Така комплетната рута може да се продолжи од Јордан, ова е испробано и тестирано и веќе е направено од разни аџии.

 

In Ар Рамта има добра инфраструктура, намирници и приватно сместување за аџиите од Ерусалимски пат! Потребна е регистрација за да се преноќи! Овој кварт за аџии е внесен како POI во регистрираната апликација GPS. Ерусалимските аџии доживуваат големо гостопримство во Јордан, како и претходно на пат низ Турција.
 

Инфо и контакти во Светата земја

Меѓународниот мировен тим на JERUSALEM WAY има лични контакти и соработка во Јордан, Палестина и Израел. Овие контакти ги испраќаме до сите регистрирани GPS корисници на барање, за да можат аџиите да ги контактираат на лице место доколку е потребно.

 

Пат
Патот низ Хашемитското кралство води колку што е можно подалеку од сообраќајот од северот на земјата во Ар-Рамта до Аман. Веднаш на почетокот стигнувате до историски терен - светски познатиот град Декаполис Џераш, античка Гераса!

 

Рутата потоа продолжува до главниот град Аман - тука треба да планирате најмалку 2 дена! Веќе ги интегриравме сите најважни знаменитости во GPS рутата! Потоа Мадаба и планината Небо / планината Мојсеј, која нуди огромен поглед на долината Јордан и пејзажот - медитативен и живописен во исто време. Сега рутата води до најниската точка на земјата - долината Јордан - Мртвото Море - место за крштевање во Бетанија - мост Аленби / Мост Крал Хусеин - граница Израел / Палестина.