Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

БЛОГИ / ИЗВЕШТАИ ЗА ПАТУВАЊЕ

Еве неколку блогови од аџии на Ерусалимскиот пат.

 

Забелешка: Многу други тековни извештаи за патувања и фотографии видете ги нашите Фејсбук страница

 


Розана Брусадели пеш од Швајцарија до Ерусалим! Како жена сама до крај. Неверојатно!


Германски полицаец оди во Ерусалим на МИР!

 

Ханс Гражер, пензиониран полициски командант и ѓакон од Баварија замина за Витсун 2013 за да направи аџилак во Ерусалим! Тој сега е првиот што го обележа патот на мирот со налепницата ЈЕРУСАЛИМ ПАТ.

Ние тројцата и мировниот тим основан од Јоханес Ашауер во јануари 2013 година, ќе го примат Јохан на филмското предавање во колективната црква во Гетвајг и ќе го придружуваат до Виена.

Во Виена за првпат ќе се издаваат картата за аџија од Ерусалимвег и аџискиот печат.Планирано е кардиналот Шенборн лично да го преземе овој свечен чин во катедралата Свети Стефан! Голем, дури епохален чекор и уште еден мост меѓу црквата и меѓународниот - религии и народи - мировен проект - ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ!

Конечно, се закажува состанок во градот ООН, каде што се надеваме дека секој аџија во Ерусалим ќе за ringвони таму во иднина и истовремено ќе добие официјален документ што го нагласува мирниот карактер на Ерусалимскиот пат

 

Јохан Гражер стигна до ЈЕРУСАЛИМ пеш на 30.11.2013 година: Линк до неговата Фејсбук страница

 


Петар Елстнер пеш од Швајцарија до Ерусалим!


Пол Силбербаур од Улм во Германија со велосипед на Ерусалим Вег!