Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Според извештаите на печатот

Погледнете го нашето соопштение за печатот за преземање ÖSTERREICH и за ГЕРМАНИЈА


Преземете фотографии во квалитет на печатење: Кликнете тука за да преземете

(Фотографиите се предмет на нашето авторско право и се со изворот www.jerusalemway.org слободно употребливо)


24.08.2017: Марш на аџиите по Ерусалимскиот пат

22.08.2017: Инаугуриран Големиот гулаб на мирот!

22.08.2017: На пат кон Ерусалим! Аџиите го инаугурираа гулабот на мирот

26.07.2017: Марш за мир ги зближува аџиите повторно во Арбинг / министерот Доскозил

06.07.2017: Со министерот Доскозил на патот по Ерусалим

03.03.2017: Секој што е пеш не е странец

Преглед на печатот и фотографии на печатот

Преземете текст и фотографии за печатење во квалитет на печатење: Кликнете тука за да преземете

Белешка: Фотографиите се предмет на нашето авторско право и се обезбедени со повикување на изворот www.jerusalemweg.at слободно употребливи.


20.11.2016: Аџиите сакаат да отворат нов терен

13.08.2016: Амбасадата на државата ИСРАЕЛ го поддржува НАЧИНОТ НА ЕРУСАЛИМ!

10.08.2016: МАУТОЗАН на ЈЕРУСАЛИМВЕГ!

05.04.2016: Jerusalemweg: По трагата на историјата

05.10.2015: 4500 км за повеќе мир во светот

01.10.2015 октомври 4500 година: Пешачење XNUMX километри

30.09.2015: 4500 километри пеш

10.08.2015: (Велосипед) патување до Ерусалим

11.11.2014/XNUMX/XNUMX: Пат до Ерусалим

29.10.2014 октомври XNUMX година: Аџиите за мир повикуваат на помош

12.10.2014 октомври XNUMX година: Аџиите од Ерусалим известуваат во Ангелите чувари во Грац

03.10.2014 октомври XNUMX година: Марш кон Светата земја

25.09.2014: Нов чекор на патот кон европскиот мировен проект

24.09.2014/XNUMX/XNUMX: Хуманост и добротворни цели

02.05.2014 мај XNUMX година: Презентација на Ерусалимскиот пат

28.03.2014 март XNUMX година: Јоханес Ашауер ја презентираше својата визија за мир пред пратениците во ЕУ

27.01.2014 година: Волшебно предавање на филмот во Рабенштајн

21.01.2014 јануари XNUMX година: Рабенштајн беше на Ерусалимскиот пат

20.11.2013 ноември XNUMX година: Документарен филм „На Ерусалимскиот пат“

29.07.2013: Аџилак 4500 километри до Ерусалим пеш

18.07.2013: Ерусалим се среќава со Сантијаго (Јоханес Ашауер)

18.07.2013/XNUMX/XNUMX: Аџиите во Ерусалим се сретнаа со писателот Пауло Коеhoо

12.07.2013: Ерусалим Вег: Ашауер потпиша книга за Коеelо

10.07.2014: Проект за мир: Добро познат поддржувач

10.07.2013: Не си странец пеш

02.07.2013 јули XNUMX година: Служба за аџилак со литературната starвезда Пауло Коеhoо

02.07.2013: Пауло Коелјо ентузијаст за патот на мирот ..

23.06.2013 јуни XNUMX година: Аџии на пат кон Ерусалим во ООН

19.06.2013 јуни XNUMX година: Мировниот проект стигна до Обединетите нации

14.06.2013: Аџии од Ерусалим во Обединетите нации

12.06.2013: Аџии до Ерусалим го ringвонат мировното bвоно на Обединетите нации

11.06.2013 година: Прв аџилак поминат со печат

10.06.2013: Кардниал и долгата аџилак рута

14.05.2013 мај XNUMX година: Носител на мирот од Австрија

23.12.2012 декември XNUMX година: Од крајот на светот до Ерусалим

01.10.2012 октомври XNUMX година: Радио Стефансдом

30.09.2012 година: Пеш кон Ерусалим

09.04.2012: Времето на затворање на емисијата Jerusalemweg ORF2

05.04.2012/2/XNUMX: ORFXNUMX Пролетниот пат на Ерусалим

15.12.2011 декември XNUMX година: Прошетка до Ерусалим ОРФ денес

12.11.2011: Лесно му е на Грин

04.11.2011: Земја и луѓе - презентација на книга

30.10.2011: Vera exclusive - Jerusalemweg

23.10.2011 октомври XNUMX година: Аџии во Ерусалим

17.04.2011 април XNUMX година: Ерусалимскиот пат - аџилак

09.04.2011 април XNUMX година: Ерусалимвег - Барбара Штекл во саботата

27.03.2011 март XNUMX година: Аџии, Паулус, Барбароса

06.01.2011 јануари XNUMX година: Од кардиналот Кристоф Шонборн

29.12.2010: Земја и луѓе - Аџилак

28.12.2010 декември XNUMX година: латински патријахарт од Ерусалим

27.12.2010 декември 4500 година: Аџилак до Витлеем пеш XNUMX км

27.12.2010 декември XNUMX година: Аџиите успеаја!

23.11.2010: Аџии во ограничената воена област - полицијата му помогна на Милвиертлер

18.11.2010: Последен бран на аџилак

03.11.2010 ноември XNUMX година: Аџии од Ерусалим на пат четири месеци

02.08.2010: „Аџилакот се моли со нозе“

05.07.2010: Полицијата од Горна Австрија направи аџилак во Ерусалим

30.06.2010: Група Pilgrim ја започна авантурата за цел живот во четвртокот

26.10.2010: Австријци на денот

26.06.2010: Пеш кон Ерусалим - „Нашиот марш е мировен проект“

24.06.2010

23.06.2010 јуни 4500 година: XNUMX километри пешачење од Арбинг до Ерусалим