Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Geschichte

Нашето патување ги следеше, од една страна, трагите на Третата крстоносна војна и, од друга страна, патеките на апостол Павле. Не можете да поминете низ сите овие земји од Австрија до Израел / Палестина без да стапите во контакт со историјата на секој чекор.

На пример, на Косово на Амелселд, местото каде што се случи одлучувачката битка меѓу Србите и Османлиите во 1389 година, што последователно влијаеше на текот на европската историја; Икониум во планините Бик, каде што во 1190 година војската на Третата крстоносна војна под раководство на императорот Фридрих Први, наречена и Барбароса, беше скоро целосно избришана; Тројанската војна, каде што „неповредливиот“ Ахил ја пронајде својата смрт и стои светски познатиот тројански коњ; Антиохија на Оронтес, каде што се наоѓа најстарата христијанска црква на земјата и каде се вели дека се собрале апостолите Петар, Павле и Варнава со се уште младата христијанска заедница.

Филипи, Троја, Асос, Ефес, Пергамон, Лаодикија, Тарс, Палмира, Босра, Петра се одлични имиња, ископувањата и остатоците од античките градови се импресивни.