Резервирајте на АНГЛИСКИ

Резервирајте на АНГЛИСКИ

21.00 

Категорија:

Beschreibung

Германскиот бестселер сега е достапен на англиски!

Вонреден аџилак: Од срцето на Европа пеш до Ерусалим!

Растојанието од Австрија до Ерусалим изнесува 4,500 километри (2,796 милји)! Тројца тргнаа во јуни 2010 година и пешачејќи го овој неверојатен потег, пристигнаа шест месеци подоцна на 24 декември во Витлеем и на 26 декември во Ерусалим.

Јоханес Ашауер, Ото Клор и Дејвид Цвилинг - двајца полицајци и поранешен шампион во скијачки трки - го презедоа ова извонредно патување за аџилак и промена на животот. Надминување на пречките на нивниот пат, запомнување на лекциите од историјата и одлучување да завршиме заедно и да работиме дури и потоа кон мисијата на мирот.

На пат, тие ги повратија крстоносните војни, пешачеа по патеките што ги газеше апостол Павле и следеа разни историски патеки за аџилак низ 10 земји, сè до Светата земја на Израел.

Оваа книга известува за нивните патувања, нуди увид во животот на еден аџија воопшто и зачудувачки раскажува за авантурите, средбите и искуствата на тројцата аџии во Ерусалим.

Со практични упатства, извештаи за историски настани, лични искуства, духовни средби и увиди, како и многу фотографии во боја и јасни мапи на патот, го заокружуваат овој уникатен патепис. Оние што ќе влезат во оваа книга ќе се најдат придружни во духот и преку своето духовно патување ќе добијат доверба во Бога!

Прво германско издание: октомври 2011 година
Во моментов: 9-то издание, издавач на Тимот за мир JERUSALEM WAY
ISBN: 978-3200030992
Големина: 13.5 x 20.5 cm
Повеќе од 300 фотографии и мапи во боја
Страници со врски: 384
Врзување: тврд повез
Цена по копија: 21,00 € /
24.99 УСД / Велика Британија 17.50 фунти (плус такса за испорака по пошта)
Нарачка: Преку нашата онлајн продавница


ЛИЧНО потпишани книги се достапни во нашата ПРОДАВНИЦА на оваа веб-страница; ве молиме користете го формуларот за нарачки таму.ЗАБЕЛЕШКА: Книгата е достапна и на АМАЗОН.УК И на АМАЗОН.ГЕРМАНИЈА   /   А, за САД и другите земји ќе ја најдете книгата на АМАЗОН.УС Но, секако овие книги не се потпишани лично!

дополнителни информации

Тежина 0.85 кг
Коментарите се затворени.