Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Аџилак Патот во Ерусалим Австрија (есен 2020)

 

Бевме група од околу 20 аџии со учесници од Германија, Ворарлберг, Салцбург, Долна Австрија, Горна Австрија, Виена и Бургенланд и ја поминаа цела Австрија од Ворарлберг до Бургенланд (околу 800 км) на меѓународната патека за мир и култура. Последната фаза не донесе до замокот Халбтурн / унгарската граница.


Можевме да доживееме многу убави моменти и топли средби, комбинирани со меѓусебна размена и пред се со многу радост и пријателство! Ви благодарам на сите.

 

ОТВОРИ ФОТО АЛБУМ ОВДЕ 

  


Покана за аџилак

На ерусалимската рута преку Австрија


Од Ворарлберг до Бургенленд


Датум: 27 август - 06 септември 2020 година

 

Ние правиме аџилак во Ерусалим преку Австрија и на тој начин даваме придонес за туризмот и угостителската индустрија. Пеш и со воз / автобус на меѓународната патека за мир и култура низ Австрија!

 

Аџилакот е траен надомест, особено во време на криза, било да е тоа поради Корона или други лични околности.

 

Тоа е свесно еколошко патување, не само што сме пеш како аџии, туку и пристигнувањето и заминувањето, како и растојанијата помеѓу фазите на пешачење - колку што е тоа можно - со воз или друг јавен превоз.

 

Единствена можност, за 10 дена ја доживуваме цела Австрија од запад кон исток, свртена кон сонцето Арлберг до Нојсидлерсе / Нашата дестинација е замокот Халбтурн / границата со Унгарија (растојанието е околу 800 км). Погледнете ја тука ерусалимската рута преку Австрија

 

Некои главни моменти од нашето патување се:

 

Клостертал, Арлберг, Пицтал со висечки мост Бени-Раич, најголемото слободно bвонче во Северните Алпи / Камбаната за мир во Масерн, високо надмоќно и нуди прекрасен поглед на долината Ин, Инсбрук, Гнаденвалд, Сент orоргенберг, едно од најстарите и највисоките места за аџилак во Австрија, импресивен Волфскламм, Вајлдер Кајзер, крај на денот со пешачење на зајдисонцето во областа Гоинг / Станглвирт, прошетка со сликички по должината на Салах и низ импозантниот Инербебаклам, Салцбург, Валерси, опатијата Ламбах, концентрационен логор Маутхаузен, Кламшчлухт / Бургерска мироубие Местото за аџилак, Марија Таферл, импресивно лоцирано директно над Дунав, пешачи над нежните ридови до историски значајниот замок Артштетен, опатија на УНЕСКО Мелк и Вахау со Шпиц / Дирнштајн, опатија Гетвејг, Виена, Нојсидлерси, последно пешачење од Нојсидел на Види над Калвариенберг и ве различни региони за одгледување вина преку Голс до замокот Халбтурн.

 

ИТЕНЕРСКИ ПРЕГЛЕД

 

!! СВОЈОТ СОПСТВЕН ПРИСТАГ ОД ÖББ / ТРЕН ВО Четврток 27 Август 2020 ПОСЛЕ СТУБЕН !!
Ноќевањето е резервирано на Landhaus Maria, 6762 Stuben am Arlberg, бр. 51
www.landhaus-arlberg.at

Белешка: Во областа Стубен / Клостертал започнуваме на 28.08 август. после појадокот првото походување!

 

Преглед на почеток на сцената / место на ноќевање

 

1. Пет. 28 август 2020 година, почеток на салоните / ноќевање во Сент Антон на Арлберг                

2-ри сабота 29-ти август 2020 година, започнете со Имстерберг / преку ноќ во Инсбрук

3-ти нед. 30-ти август 2020 година, започнете со Гнаденвалд / ноќевање во Сент Јохан во Тирол

4-ти понеделник, 31-ви август 2020 година, започнете Лофер / ноќевање во Ункен                                     

5-ти вторник, 01-ви септември, 2020 година, почеток во Невен / ноќевање во Веклабрук

6. Сре. 02 септември 2020 година, започнете го Веклабрук / Маутхаузен преку ноќ                               

7ми четврток, 03 септември 2020 година, започнете Арбинг / ноќевање во Артштетен

8 петок, 04 септември 2020 година, започнете Мелк / преку ноќ Виена

9-ти сабота, 05-ти септември 2020 година, започнете Виена / ноќевање во Брук ан дер Леита

10. Сонце. 06 септември 2020 година, започнете го Нојсидл на Види / Пристигнување пеш кај замокот Халбтурн


Врати се со автобус и воз во недела, 06.09.2020 септември 17 година, најдоцна во 29:XNUMX часот од HALBTURN со сите врски со Виена / Линц / Салцбург итн.

 

Програмските промени се задржани!

 

Забелешка: Покрај регистрацијата за целото патување од Арлберг до замокот Халбтурн / унгарската граница, постои и опција за избор на индивидуални фази регистрира. Патувањето е планирано така што да стигнуваме до железничка станица секој ден, од каде што нашиот минибус прави шатл-служба до и од железничката станица ако е потребно. Максимален број на учесници на ден 15 лица.

 

Поради ограничениот број на учесници, раната регистрација (идеално од страна на крајот на јули) тој бара! Регистрација по е-пошта на info@jerusalemway.org или на телефон +43 699 18031970

 

Фитнес и опрема: Лесни скокови за сигурни аџии со просечна кондиција. Времето на пешачење распоредено во текот на денот е околу 4 до 6 часа / околу 15 до 20 км. Патеката не води низ лесен до умерено тежок терен, какво било искачување има максимум 500 метри висина во едно парче и се планираат доволни паузи. Ние пешачење со лесен дневен пакет на пешачење, шумски и теренски патеки, чакалски патишта и делумно асфалт. Минибус го пренесува нашиот главен багаж.

 

Здружението „ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Меѓународен тим за мир“ не презема никаква одговорност, ниту организаторот или придружникот за аџии се одговорни за каква било штета или несреќи. Учеството е на ваш сопствен ризик. На крај, би сакале да посочиме дека сите аџии мора да бидат во соодветна физичка и ментална состојба.

 

Дневната паушална такса е 25 € (за членовите на клубот 20 €). Ова вклучува дневен превоз на главниот багаж со минибус до и од сместувачките капацитети; целосната организација и придружба на аџиите; какви било потребни шатл-услуги до / од железничката станица и до / од сместувањето, како и можност за возење во минибус ако некому му треба пауза или сака да заврши сценско возење од други причини ;-)

 

Најдовме сместување за аџии во разумна цена во сите фази организиран и резервиран. Без разлика дали станува збор за куќа за гости во планините, празник на фарма, манастир, едукативен центар, гостилница, хотел, куќа за гости, гостилница за замоци итн. Овие се примери за нашите сместувачки капацитети.

 

Трошоците за сместување и оброци, како и за патувања со јавен превоз се плаќаат на лице место. RecommendedBB Vorteilscard се препорачува!

 

Кеса за спиење не е потребна! Соби: организирани се двокреветни или единечни соби и појадок за сите сместувања!

 

www.jerusalemweg.at / www.jerusalemway.org

 


Позадина на Ерусалимскиот пат: Ерусалимскиот пат води од Европа кон исток, кон изгрејсонце - симболично кон животот. Рутната мрежа на Ерусалимскиот пат е слична на речниот систем, таа поврзува различни начини и правци на патот кон исток и се шири постојано од основањето (2010 година) - во моментов 18 земји и 2 континенти се поврзани!

 

Со растојание од над 8.000 км, Ерусалимскиот пат е најдолгата аџилак и меѓународна патека за мир и култура во светот!


 

Покана за маса за аџии (Кликни тука)


 ПРИЈАВЕТЕ се за ВЕСНИКОТ (клик)  

 

  Контакт информации

  ЕРУСАЛИМ НАЧИН
  Меѓународен тим за мир
  info@jerusalemway.org 

  4341 Арбинг / Австрија
  Тел. +43/699/18 03 1970 година