Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилаци на Ерусалимскиот пат

Заедно патување по Ерусалимвег, најдолгиот аџилак и мирен пат во светот!

Аџилакот е веројатно најеколошкиот начин за патување и е одржлив баланс. Пешки и со минибус сме заедно на меѓународниот пат за мир и култура: Преглед на планираните аџилаци

 

Општи информации за аџилак

 

Фитнес и опрема: Лесни скокање за сигурни аџии со просечна кондиција. Времето на пешачење распоредено во текот на денот е околу 4 до 6 часа / околу 15 до 20 км. Трасата не води низ лесен до умерено тежок терен, сите искачувања имаат максимум од 300 до 500 метри надморска височина во едно парче и предвидени се доволни паузи. Планираме со лесен дневник по планинарење, шумски и полски патеки, патишта со чакал и делумно асфалт. Минибус го превезува нашиот главен багаж.

 

Унијата ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ меѓународен тим за мир не презема никаква одговорност, организаторот и придружба на аџилак исто така не се одговорни за каква било штета или несреќи. Учеството е ваша лична одговорност. На крајот, сакаме да истакнеме дека сите аџии мора да бидат во разумна физичка и психичка состојба.

 

Дневната паушална такса за патувања во рамките на Австрија е 25 € (за патувања во странство, износот се утврдува и објавува). Дневната такса вклучува целосна организација и придружба на аџилак; дневен превоз на главниот багаж со минибус до и од сместувалиштата; Совет за возач; како и возење во минибус доколку некому му треба пауза или не сака да пешачи малку од лични причини.

 

Кога патуваме, организираме регионално ефтино сместување колку што е можно. Било да е тоа гостинска куќа, празник на фарма, манастир, едукативен центар, гостилница, хотел, куќа за гости, хостел, ...

 

Трошоците за сместување и оброци, како и за патувања со јавен превоз се на товар на лице место. Кога патувате заедно во минибус, трошоците за километар се делат меѓу учесниците. 

 

Соба: двокреветна или единечна соба со вклучен појадок! Вечера во сместувањето или во близина. Во принцип, не е потребна вреќа за спиење! Дали некогаш ни треба вреќа за спиење за време на патување, тоа ќе го наведеме во описот на патувањето

 

Бројот на учесници е најмалку 8 до околу 20 лица. Ве молиме испратете е-пошта до за детали и регистрација info@jerusalemway.org

 

Сите отстапувања ќе бидат наведени посебно за соодветното патување.
Промените и грешките се резервирани!

 

www.jerusalemway.org


Позадина на Ерусалимскиот пат: Ерусалимскиот пат води од Европа кон исток, кон изгрејсонце - симболично кон животот. Рутната мрежа на Ерусалимскиот пат е слична на речниот систем, таа поврзува разни начини и правци на патот кон исток и се шири постојано од основањето (2010 г.) - во моментов 18 земји и 2 континенти се поврзани! За детали, видете ја рутата на менито