Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ТУРЦИЈА / МАЛА АЗИЈА (Дел V / VII)

Ерусалимскиот пат низ Турција е живописен, културно и историски единствени! Едноставно прекрасно. На меѓународната патека за мир и култура од ИСТАНБУЛ до ДАРДАНЕЛИ (Европа / Азија) и оттаму на ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ преку Турција до АДАНА!

 

Во исто време, сега сме во најголемата од 15-те земји на Ерусалимскиот пат! На овој уникатен аџилак ги откривме културните знаменитости на Мала Азија, местата каде што апостолите Павле и Варнава го основаа раното христијанство и маршрутата на III. Крстоносна војна под Царот Стауфер Фридрих Први „Барбароса“ и доживејте предел на неспоредлива фасцинација чии луѓе ги среќаваме со отворено срдечност.

 

Како посебна карактеристика, ова патување беше продолжено за два дена и додадени се нови походи. Ова по специјална цена во 2022 година!

 

Датум: 15 дена лет - патување | 23 септември 2022 година - 07 октомври 2022 година
(Ако резервирате до 31 март 2022 година, има 25 евра бонус за рана птица!)

Еве ја директната врска до маршрутата: Отворена програма за патување 2022 година


превземи Програма за патување како PDF
Превземи: Сместување и маршрута

 


 

Некои од главните моменти се: ИСТАНБУЛ, ДАРДАНЕЛИ, ГЕЛИБОЛУ, ЧАНАККАЛЕ, ТРОЈА, АЛЕКСАНДРИЈА ТРОАШ, ВИНЕСКИ ОСТРОВ БОЗКААДА, АСОС, ПЕРГАМОН, КАРАВАНСЕРА, ИЗМИР / СМИРНА, ЕФЕСОС, ИСПАРТА ЗЕМЈАТА НА РОСТАУРСТАУРСТАИЛД, , ДЕРБЕ, ДИВО РОМАНТИЧНИОТ КАНИОН ГОКСУ, КРАЈ НА ТРЕТАТА КРСТОНОСНА ПОРТА, ТАРСУС, АДАНА, ВТОРА ПОГОЛЕМА ЏАМИА ВО ТУРЦИЈА И НАЈСТАРИОТ ПРООБЕН КАМЕЕН АКЕН МОСТ ВО СВЕТОТ!

 

Впечатоци:

- Фотографии и впечатоци ЕСЕНА 2019 година

Аџилак за дневник со фотографии ЕСЕНА 2016 година

- Фото дневник аџилак ПРОЛЕТ 2016 година

 

Маршрута / GPS мапа: Рута Мала Азија / Турција („Мапи на Google“)

Врска до Патувачка програма Турција 2020 година

 

Крајот станува почеток повторно: ЈЕРУСАЛЕМ ДОААМЕ! Соодветната транзиција кон патувањето низ Светата земја и целта на Ерусалимскиот пат (Дел VII / VII).