Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ФРАНЦИЈА ВО ШВАЈЦРИЈА

Почнуваме во Франција во подножјето на Пиринеите во упориштето за аџилак Сент Жан Пиде де Порт и ја преминуваме цела Франција од Пиринеите преку Централниот масив до почетокот на Алпите, каде што конечно ја преминуваме границата кон Швајцарија на нога во близина на Женева.

   

Информации и резервации: Франција до Швајцарија (дел II / VII)

(ОВОЈ ДЕЛ СЕ УШТЕ Е ВО РАЗВОЈ)

 

Некои од главните моменти се: Сент-Jeanан-Пиед-де-Порт, подножје на Пиринеите, Виа Подиенсис, Централен масив, Конки, Обрак, долината на реката Лот, замокот Естаинг, аџилак мост „Понт Валенре“ во Кахорс, Кондом, Нотр Дам од Ле Пуј-ан-Веле , Долината на Рона, почеток на Алпите и Geneенева, ...

 

Впечатоци: ОТВОРЕТЕ ЛИНК

 

Крајот повторно станува почеток: Следната етапа на Ерусалимвег е неспоредлива со сите етапи меѓу Шпанија и Светата земја! Третиот дел не носи преку Алпите до срцето на Европа! Фасцинантни пејзажи, планини, речни долини и езера од Женевското Езеро до космополитскиот град Виена, кој воедно е и најголемиот град на Дунав! Значи соодветната транзиција кон аџилак низ срцето на Европа (Дел III / VII) ЕРУСАЛИМ ДОЈДЕМЕ!