Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Градот на мирот Линц станува партнер на Ерусалимвег!
 
Покана: Празнична инсталација на гулабот на мирот во Линц на 23 септември 2023 година! А пред таа „Заедничка недела на аџилак“ на Ерусалимвег пеш од Лофер до Линц до гулабот на мирот!


ПОСТАПКА ЦЕРЕМОНИЈА СА. 23.09.2023:
Местото за состанување е во 09:00 часот пред црквата Вилхеринг, благослов на аџиите од игуменот Рајнхолд Десл. Заедно ја пешачиме етапата долга 12 километри до Линц, пристигнување во областа Хауптлац околу 13:30 часот со аџиска закуска од градот Линц во зградата на студиото Салзамт! Во 15.00 часот: Говор на градоначалникот MMag. Клаус Лугер како претставник на Градот на мирот Линц и презентација на мировниот проект Ерусалимвег во зградата на студиото Салзамт. Во 15:30 часот: ЗАЕДНО ги правиме последните чекори на најдолгата мировна патека во светот до гулабот за мир, рутата не води преку главниот плоштад и мостот Нибелунген до новото градско собрание. Во 16:00 часот: Откривање / благослов на ерусалимскиот гулаб на мирот на предворјето на Новото градско собрание со музичка придружба на Magistratsmusik.


Поставувањето на гулабот на мирот ќе се случи за време на меѓурелигиска церемонија со владиката Др. Манфред Шејер, претседателот на Еврејската заедница, Др. Шарлот Херман, како и други претставници на верските заедници и почесни гости.

 

Бараме многубројно учество. Ти благодарам многу!

 

 
Покана: „Заедничка недела на аџилак“ на Ерусалимвег во Австрија од Лофер во покраината Салцбург до градот на мирот Линц! Датум: петок, 15 септември - сабота, 23 септември 2023 година

 

 

Одиме на аџилак во источен правец, кон сонцето на пат кон Ерусалим... Од Лофер до Линц до свеченото поставување на Ерусалим Веј Мировен Гулаб пред Новото градско собрание во Мировниот град Линц!

 

Некои од најважните моменти на патот се: Лофер, совршено пешачење по Салах и низ импозантната клисура Иннерсбах, Ункен, Бад Рајхенхал, Салцбург, Аџилак базилика Марија Плејн, Валерзи, Воклабрук, опатија Ламбах, опатија Вилхеринг. И конечно, во сабота, 23 септември 2023 година, пристигнување во Линц за церемонијално поставување и благослов на гулабот на мирот во Ерусалим како дел од меѓурелигиската церемонија.

 

ДЕТАЛИ ЗА НЕДЕЛАТА НА АЏИЧИТЕ

Сопствено пристигнување со воз/автобус во петок, 15 септември 2023 година до пладне до Лофер! Сцена со сликовници нè очекува попладне како фантастично почетно пешачење! Одиме по Ерусалимвег низ убавото Клисурата Иннерсбах и имајте поглед на „тројца браќа„! Ќе направиме пауза во витална оаза а ноќевање е внатре Landhotel Kirchenwirt во Ункен. Можно е учество во поединечни дневни фази (сопствена насока). Совет: Сите GPS фази на Ерусалимвег Австрија видете овде: Отвори врска

- ДНЕВНА ЦЕНА: 10 до 15 евра на ден (во зависност од бројот на учесници)


- НОЌЕВАЊЕ: Ноќевање од 40 до 50 € за гости или на друг начин студентски дом/гимназија со вреќа за спиење


- ДА СТИГНАТ ТАМУ: Состанок на 15.9. напладне во Лофер, пристигнување ÖBB (сопствен аранжман)


- ГОЛЕМИНА НА ГРУПА: 5 до 12 луѓе од Лофер до опатијата Вилхеринг.
  Од Вилхеринг до Линц нема ограничување на бројот на учесници!


- ПЛАЌАЊЕ:
€ 100.- при регистрација за клупска сметка

 

- РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ: 15 јуни 2023 година е-пошта до: austria@jerusalemway.org

 

 

Преглед на почеток на сцената / место на ноќевање

(Сместувањата се уште се финализираат)

1. 15 септември 2023 година Лофер до Ункен = 12 км 

2. 16 септември 2023 година Unken to Hinterreit = 23 km

3. 17 септември 2023 година Hinterreit до Eugendorf = 29 km         

4. 18 септември 2023 година Еугендорф до Оберхофен = 23 км

5. 19 септември 2023 година од Оберхофен до Воклабрук = 34 км

6. 20 септември 2023 година Воклабрук до Ламбах = 25 км        

7. 21 септември 2023 Ламбах до Марттренк = 26 км         

8. 22 септември 2023 година Марштренк до опатијата Вилхеринг = 28 км

9. 23 септември 2023 опатија Вилхеринг до Линц = 12 км

 

ВКУПНО ОКОЛУ 212 км

Од опатија Вилхеринг до Линц нема ограничување на бројот на учесници!
Бараме многубројно учество. Ти благодарам многу!

Враќање со автобус и воз од Линц со сите опции за поврзување. Предмет на промени во програмата.

 

Покрај пријавувањето за целото патување, секако постои и опција за пријавување индивидуални фази регистрира. Особено во последната фаза од опатија Вилхеринг до Линц, би биле многу среќни за живо учество! Местото за состанување е во колегиумската црква во 09.00 часот со аџиски благослов од игуменот Рајнхолд Десл!

 

Ве молиме да се регистрирате што е можно поскоро преку е-пошта austria@jerusalemway.org или на телефон на +436642215201. формулар за регистрација отворете како PDF овде (Германски)

 

Состојба и опрема: Лесни планинарења за сигурни аџии со просечна кондиција. Планираме со ранец по планинарење, шумски и полски патеки, патишта со чакал и делумно асфалт. Времето на пешачење е околу 5 до 8 часа распоредено во текот на денот. Трасата не води низ лесен терен, секакви искачувања се планирани со доволни паузи. Ние имаме ранец без возило за поддршка.

Здружението „JERUSALEM WAY International Peace Team“ не презема никаква одговорност, а организаторот и аџиите што ги придружуваат исто така не се одговорни за каква било штета или несреќи. Учеството е на ваш сопствен ризик. На крајот, сакаме да истакнеме дека сите аџии мора да бидат во разумна физичка и психичка состојба. Резервирани се грешки и промени во програмата!


Позадина на Ерусалимскиот пат: Ерусалимскиот пат води од Европа во источна насока кон изгрејсонцето – симболично кон животот. Мрежата на патеки на Ерусалимскиот пат е слична на речен систем, поврзува различни патеки и правци на патот кон исток и постојано се шири од своето основање (2010) - моментално се поврзани 18 земји и 2 континенти!

 

Со растојание од повеќе од 8000 км, Ерусалимскиот пат е најдолгиот мир и аџилак во светот!


ЕРУСАЛИМ НАЧИН
 Регистрирано здружение на Меѓународниот тим за мир

4341 Арбинг / Австрија
info@jerusalemway.org 
www.jerusalemway.org


 ПРЕТПЛАТЕТЕ СЕ НА БИЛТЕНОТ
(кликни)