Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Jerusalemweg / JERUSALEM WAY / EL CAMINO DE JERUSALÉN / LE CHEMIN DE JÉRUSALEM / KUDÜS YOLU

Вести


Песната ЈЕРУСАЛЕМА постојано се шири, безброј видеа од различни делови на светот се на Интернет, се пее за Ерусалим како место на копнеж и надеж! Песната бара Божја заштита и водство рече Моаги во едно интервју.

Ова оди прекрасно со меѓународен пат на мирот ЕРУСАЛИМ НАЧИН. Различни религии и култури на крајот споделуваат заедничка цел. Светиот град Ерусалим е пресек на светските религии и мост кон небесниот Ерусалим. Во секој од нас, во нашето срце. 


- ПАТУВАЈТЕ ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН ЈОРДАН / ИСРАЕЛ / ПАЛЕСТИН 22 април до 04 мај 2020 година!
13 дена патување со лет | На ова извонредно и уникатно патување, навремено ги доживуваме прекрасните предели на Светата земја во избалансирана и истовремено фасцинантна комбинација пеш и со автобус каде цвета пустината! Надвор од претепаната патека, одиме полека кон Ерусалим по трасата на Ерусалимскиот пат преку Јордан, Палестина и Израел, се одмараме во сенката на маслиновите дрвја, талкаме низ расипани предели, шетаме низ еврејските и арапските села и дишеме со различностите на културите. Сè уште има места: Детали и резервации ПОРАДИ КОРОНА ОДЛОЕНА ДО 2021 година !! 

 

- ПАТУВАЕ ЈЕРУСАЛЕМВЕГ УНГАРИЈА - ХРВАТСКА - СРБИЈА - КОСОВО - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - ГРЦИЈА 26-ти мај - 5-ти и 6-ти мај Јуни 2020 година | 11/12 дена автобус / лет Детали и резервации ПОРАДИ КОРОНА ОДЛОЕНА ДО 2021 година !! 

 

- ПАТУВАЕ НА ЈЕРУСАЕЛМВЕГ ТУРЦИЈА / Мала Азија 21 септември - 04 октомври 2020 година | 14 дена лет Детали и резервации ПОРАДИ КОРОНА ОДЛОЕНА ДО 2021 година !! 


СЛЕДНИ ПРЕДАВАА НА ФИЛМОТ / Настани

- Нојленгбах (Долна Австрија): ЗАЕДНИЧКИ САЛО

   Среда 11.03.2020 19.00:XNUMX pm.

   Одложено до 2021 година поради корона

 

- Валдсасен (Германија): ФЕСТААЛ / АУЛА ВО МОНАСТИРОТ

   Петок, 03.04.2020 април XNUMX година | 19.30:XNUMX pm.
   Одложено до 2021 година поради корона

-
Кирхберг ан дер Пиелах (Долна Австрија): КИРХБЕРГАЛЕ

   Петок, 19.06.2020 април XNUMX година | 19.30:XNUMX pm.
   Одложено до 2021 година поради корона

- Мондси (Горна Австрија): Главен говор за аџиите

   Среда 01.07.2020 | 18.00:XNUMX pm. 

   Одложено до 2021 година поради корона


Книга: Одење до Ерусалим / На Ерусалимскиот пат

 

Извонреден аџилак: Од срцето на Европа пеш кон Ерусалим / Аџилак пеш кон Ерусалим!

 

Книгата за аџилак во Ерусалим / пешачење до Ерусалим е достапна на јазиците Германски и англиски јазик како тврд повез, мека или е-книга / е-книга. Погледнете веб-продавница


ИНФОРМАТОР

**Побарајте го најновиот билтен овде (клик) **

 

- ТУКА ТЕКОВНО NEWSLETTER_SUMMER_2020

 

СИМНЕТЕ ВЕСТИ КОРОНА_СПРЕГ_2020

- ПРЕЗЕМИТЕ ВЕСНИК 2020

- ПРЕЗЕМИТЕ ВЕСНИК 2019


ПРЕГЛЕД

 

ЕСЕНСКО ПАТОК ВАЧАУ 2019 г. Отворете покана тука (20.10.2019)

 

ПРОЛЕТНИ ПАТНИЦИ 2019 Собирање слики (16.04.2019)

 

- WACHAU Покана за ВАЦАУ на ШПИЦ ан дер Донау!

     ***СА 13.04.19, 20.15 ч. Предавање на филм
     ***СОНЦЕ 14.04.19/09.00/XNUMX, XNUMX часот света миса проследена со свечена церемонија Позиционирање / благослов на гулабот на мирот

- ФУЛДА ФОТОГРАФИИ Аџилак за идниот пат во Ерусалим и филмско предавање од 08 до 10.03.2019 март XNUMX година

 

- ЕССЛИНГЕН / Штутгарт ФОТОСИ Симпозиум за аџилак и аџилак од 22 до 24.02.2019 февруари XNUMX година

 

- ЗАЕДНИЧКА БЕЛГРИНИЦА НА ЕРУСАЛИМ НАЧИН ВАЧАУ (САТ 29.09.2018)

  Свечена инсталација на гулабот за мирот во Ерусалим на градскиот фестивал во МЕЛК во 09.00 часот со пешачење од Мелк - Шпиц - Дирнштајн. **ИНФО ТУКА** **GPS ПАТА НА ПАТУВАЕ - Шпиц** **ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕДИУМИ**   ВИ БЛАГОДАРАМ СИТЕ ОВОЈ ЧУДЕН ДЕН!  **ОТВОРИ СИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ПАТОКОТ ТУКА**

 

- ПРЕМИЕРА: ВОДИ ВЕСНИЦИ НА ЦЕЛИОТ ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН (Мени за патување)

   * СВЕТО ЗЕМЈОТ патување: ВИДЕО КЛИПОТ  И  ФОТО ДНЕВНИК (2017)

   * Патување ШПАНИЈА - ФРАНЦИЈА: ВИДЕО КЛИПОТ  И  ФОТО ДНЕВНИК (2017)

 

- ЗДРУЕНИЕ „ЈЕРУСАЛЕМ ВЕЈ МЕERNУНАРОДЕН ТИМ ЗА МИР“

   НОВО од 2017 година: Станете член на поддршка - БЛАГОДАРАМ ВО ВАШАТА ПОДДРШКА!


- КНИГИ НОВО ОБЈАВУВАЕ 1.12.16: Мека национален географски (Малик | Пајпер Верлаг)

- GPS ПАТ: Маршрутата за Ерусалим од Шпанија / Финистер е започната! 

- Амбасада на државата Израел: Поддржува мировен проект ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН


Пат за аџилак на патот во Ерусалим / КРЕДЕНТИЈАЛ ДОСТАПНИ ОВДЕ!

- ПИЛГРИМСКА КАРТА 5 ЕВРА, -
- ПИЛГРИМСКА КАРТА + 10 ЕРУСАЛЕМСКИ ПАТИЧКИ ПАТИ 8 ЕВРА, -

Насловниот лист е на над 10 јазици, за прашањето што ни треба вашето име, националност, адреса и датум на раѓање. Обезбедени се доволно налепници за сите аџии кои сакаат да помогнат во обележувањето на патеката! На овој начин, вашите траги се оставаат на патеката за вас и за следните аџии: Патеките се создаваат при одење! Со цел видете веб-продавница

Пасошот / акредитивот е создаден во соработка Архиепископија во Виена и ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим за мир објавеноНа сликата подолу е прикажан Јохан Гражер од Баварија, тој стигна до ЈЕРУСАЛИМ пеш на 30 година - Честитки! Линк до неговата страница на Фејсбук


ТВ ФИЛМ ОРФ: На нозе до Ерусалим

 

НАЧИН НА ЕРУСАЛИМ: Од крајот на светот до почетокот до Ерусалим! ORF филм "kreuz und quer" од 9 јули 2013 година. Видеото е достапно на германски и англиски јазик (YOUTUBE und Vimeo)

 

(Видео на германски јазик)

(Видео на англиски)


 

ПИЛГРИМСКИ ИЗВЕШТАЈ: Со тркала до Ерусалим!

 

Пат на Ерусалим: Пол Силбербаур од Улм во Германија со велосипед до Ерусалим! Отворете го извештајот за патувања тука


ПУБЛИКАТА ЗА ВЕЛИГДЕЛ 2015 ВО ЕРУСАЛИМ


Беше прекрасно и уникатно, вклучително и публика со латинскиот патријарх Фуад Твал. Архиепископот во Ерусалим и Светата земја го поддржува НАЧИНОТ ЕРУСАЛИМ! Посебна благодарност до Флоријан Хиц од „Кронен цајтунг“ за одличната статија!


ОРФ ПРОГРАМА „FEIERABEND“ / ИНИЦИЈАЦИЈА 2012 ФИНИСТЕР

 


ИЗЛОБА НА БРИСЕЛ / ЈЕРУСАЛИМВЕГ ВО Парламентот на ЕУ

Отворањето на мировната изложба ЈЕРУСАЛЕМ ПАТ на 1 април 2014 година во парламентот на ЕУ беше голем успех! Илјадници посетители ја видоа меѓународната изложба за три дена! Врска до фотографии


Соопштение за јавноста: >>> Ерусалимскиот пат е меѓународно разбирање во пракса <<

 


Писателот Пауло Коеhoо е воодушевен од мировниот проект Ерусалимски пат!

(30) Аџиите од Ерусалим и книжевната starвезда се состанаа во мало шпанско село. Колку неверојатна, прекрасна коинциденција: Патот на Свети Јаков се среќава со Ерусалимскиот пат! Коеhoо беше ентузијаст и ја препозна димензијата на Ерусалимскиот пат како меѓународен мировен проект. Во Ерусалим, градот на мирот, нема мир! Така, секој аџија дава важен придонес кон мирот во Светата земја и во исто време Ерусалим е Гордиев јазол за мир во светот.Бидејќи она што ги разделува религиите и народите можеме да ги обединиме за inубените луѓе.

 


Публика со папата Бенедикт Шеснаесетти.

Дејвид Цвилинг, Ото Клер и Јоханес Ашауер ја презентираа книгата „На Ерусалимскиот пат: од срцето на Европа пеш до Ерусалим“ во присуство на кардиналот Шонборн до папата Бенедикт на папската општа публика во Рим денес, среда 25 јануари 2012 година XVI. го претстави и претстави Ерусалимскиот пат.

 

За тројцата аџии во Ерусалим, по нивниот 6-месечен аџилак и пристигнувањето по околу 4.500 км пеш на Бадник 2010 во Витлеем, ова е уште еден многу посебен и извонреден момент на нивниот живот и аџилак! Особено затоа што нивниот „аџилак што ги обединува луѓето“ од една страна тргна по стапките на Апостол Павле и од друга страна застана под религиозното мото за РАYОТ - МИР - СЛОБОДА.


Проект за меѓународен мир за Сирија!

Личности од политиката, религијата, спортот и општеството го поддржуваат мировниот проект основан од „тимот на Ерусалимвег“! Двајцата горни австриски полицајци Јоханес Ашауер и Ото Клор направија аџилак со поранешниот светски шампион во спуст Давид Цвилинг во 2010 година од Горна Австрија на повеќе од 4.500 км пеш кон Ерусалим, каде пристигнаа по 6 месеци. Долгиот аџилак им траеше еден месец низ Сирија, која во тоа време сè уште беше мирна, каде ги посетија градовите како Дамаск и Алепо, кои сега се многу оспорени и уништени.


Сега ова трио има поддршка од бројни личности како Кардиналот Шонборн, епископот Шварц, пасторот од катедралата Тони Фабер, политичари, како што се министерката за внатрешни работи Јохана Микл-Лајтнер, државниот секретар Рајнхолд Лопатка, гувернерот Ервин Прол, гувернерот Јозеф Пирингер, гувернерот Ханс Нисл, гувернерот Вилфрид Хаслауер, пратеникот од ЕУ, Јозеф Вајденхолцер, европратеник од ЕУ, Отмар како Франц Кламер, Анемари Мозер-Прол, Ханси Хинтерсир, Александра Меиницер итн започна меѓународен мировен проект, кој треба да укаже на моменталната состојба во Сирија. Во овој проект, целата меѓународна заедница е повикана да работи заедно за мир во овој регион. Вовед во ова е сега кратко видео за мир, направено за време на нејзиното едномесечно патување низ Сирија.

 

Иницијаторот Јоханес Ашауер, неговите двајца колеги аџии и „Тимот за мир во Ерусалим“ што тие го основаа би сакале ова видео со порака за мир да се шири низ целиот свет, со цел да охрабри што е можно повеќе луѓе да се приклучат на овој мировен проект. Во исто време, понатамошните активности за мир во регионот треба да се спроведат во наредните недели и месеци.


На 28 ноември 2013 година, се одржа мировен марш на Ерусалимвег, вклучително и обележувања на маршрутата од Салцбург преку Линц (Маријандом) и концентрациониот логор Маутхаузен до Арбинг. Пристигнувањето беше на 5 декември 2013 година (вкупно околу 200 км). БЛАГОДАРАМ НА МНОГУ ПАЛИГРИМИ!

 

Штом ситуацијата во Сирија дозволи, кулминација на овој мировен проект ќе биде мировен марш со меѓународно учество од Дамаск преку Сирија до Светата земја во Ерусалим.

 

Извадок од извештаите во медиумите: Кронен Зејтунг  / Волкшилфе / совети


Ве молиме, поддржете го овој мировен проект со препраќање на овие информации до вашите контакти и споделување на видеото на Интернет, објавување .. Мирот нè засега СИТЕ!

 
 


ИЗВОЗ ОД ИЗВЕШТАИТЕ ЗА МЕДИУМИ - ПОГЛЕДНЕТЕ ПОВЕЕ ОВДЕ


Кон постарите објави (Хроника / архива)


Помине за аџилак

 
Аџилакот е издаден во соработка со Тимот за мир на Архиепископијата во Виена и ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ. Погледнете веб-продавница

Помине за аџилак

Податоци